Nicolas Sarkozy a fost eliberat după 26 de ore de arest

M.D
Internaţional / 22 martie 2018

Nicolas Sarkozy a fost eliberat după 26 de ore de arest

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost eliberat, miercuri, după 26 de ore de arest în cadrul anchetei privind finanţarea de către Libia a campaniei sale electorale din 2007, informează AFP, scrie Digi24. El a fost pus oficial sub acuzare şi plasat sub control judiciar.

"Arestul lui Nicolas Sarkozy a luat sfârşit", a declarat o sursă apropiată dosarului. Fostul preşedinte a fost plasat sub control judiciar.

Nicolas Sarkozy a declarat că trăieşte "infernul calomniei" din 2011, potrivit declaraţiei pe care a dat-o magistraţilor, publicată joi pe site-ul Le Figaro, scrie News.ro.

"Timp de 24 de ore, în cursul reţinerii mele, am încercat cu toată forţa mea de convingere să arăt că indiciile grave şi concordante, care sunt condiţia unei inculpări, nu există (...). De la 11 martie 2011 trăiesc inferinul acestei calomnii", a declarat fostul preşedinte al Republicii, care a cerut statut de martor asistat.

Sarkozy a fost inculpat miercuri seara pentru "corupţie pasivă", "finanţare ilegală a campaniei electorale" şi "tăinuire de fonduri publice libiene".

Audiat în stare de libertate în acelaşi dosar, Brice Hortefeux, apropiat al lui Sarkozy şi titular al mai multor portofolii de ministru în timpul mandatului prezidenţial din 2007-2012, a declarat că nu a existat nicio finanţare din Libia sau de oriunde din străinătate pentru campania electorală, afirmă avocatul acestuia.

Ancheta magistraţilor din domeniul financiar durează de aproape cinci ani. În mai 2012, site-ul Mediapart a publicat un document atribuit fostului şef al serviciilor de informaţii libian Moussa Koussa, care se referea la o finanţare de aproximativ 50 de milioane de euro, în schimbul sprijinului Parisului pentru încetarea izolării diplomatice a Libiei. Sarkozy a negat toate acuzaţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb