Nicuşor Dan: "Guvernul taie fără nici o justificare 620 de milioane lei din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală"

S.B.
Politică / 15 decembrie 2023

Nicuşor Dan: "Guvernul taie fără nici o justificare 620 de milioane lei din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală"

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, vineri, că bugetul de stat pentru 2024 reprezintă "o nedreptate clară faţă de Bucureşti şi faţă de bucureşteni" şi a acuzat că Guvernul a tăiat fără nici o justificare 620 de milioane lei din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală, iar acest lucru va afecta investiţiile din anul care vine, informează news.ro.

"Bugetul de stat pentru 2024 reprezintă o nedreptate clară faţă de Bucureşti şi faţă de bucureşteni. Guvernul taie fără nici o justificare 620 de milioane din cotele din impozitul pe venit pentru Capitală, ceea ce va afecta investiţiile de anul viitor. O astfel de sumă echivalează cu preţul a 60 de tramvaie noi, a 100 de autobuze electrice sau cu banii alocaţi pentru extinderea şi modernizării staţiei de epurare de la Glina pentru incineratorul de nămol", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PMB.

Acesta a adus în discuţie şi disproporţia între atribuţiile Primăriei Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector, cât şi bugetele care au fost alocate, explicând că în proiectul de buget pentru anul viitor PMB va primi 47% din cotele defalcate din impozitul pe venit şi nu 50%, cum a fost în acest an.

"O parte importantă din bugetul Municipiului Bucureşti vine din aşa-numitele cote defalcate din impozitul pe venit, adică bani pe care bucureştenii îi plătesc impozit pe salariile lor. În bugetul din 2023, 50% din aceşti bani se duceau la PMB, iar 50% la Primăriile de sector. În proiectul de buget pe 2024 doar 47% din aceşti bani se duc la Primăria Generală şi rămân 50% la primăriile de sector. Asta înseamnă peste 300 de milioane de lei", a precizat edilul general.

Edilul general a adăugat că "sunt bani mai puţini şi pentru cultură, pentru că în toate judeţele, mai puţin Bucureştiul, 2% din alocarea cumulată pentru judeţ se duce către instituţiile de cultură."

"Nu şi în Municipiul Bucureşti, unde teatrele, muzeele, Circul sau Opera Comică sunt în administrarea PMB. Eu sper să existe înţelepciune în Parlamentul României pentru a nu lipsi Bucureştiul de un instrument de dezvoltare", a completat Dan.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Bucurestiul va avea sigur toata finantarea ceruta pe 2024, dar cred ca la momentul acesta guvernul vrea sa se incadreze cu deficitul, domnule Dan

    nu mai aveti ce fura?

    1. HABARNISTUL care a NENOROCIT CAPITALA,se da mare ECONOMIST si GOSPODAR. Bai,DANUT,ar trebui ca sa renunti la numele de NICU,intrucat a fost unu in Romania inaintea ta,care a construit actuala capitala de rivaliza cu alte capitale in timp ce tu,ai DISTRUS MUNCA ROMANILOR care facusera BUCURESTIUL un oras cat mai apropiat de orasele occidentale. AZI,nu mai poti RESPIRA in CAPITALA,iar CIRCULATIA este un adevarat HAOS. BUCURESTIUL,a fost INUNDAT de CONSTRUCTII HAOTICE si ingesuite ,iar blocurile nou construite sunt atat de apropiate ,de vecinii,pot sa se vada intre ei cand fac dragoste. Mai rau decat tine,a fost si inca mai este HOATA de VOTURI CLOTILDE care a facut din cel mai BOGAT si FRUMOS oras din ROMANIA,o PAVELA BRAZILIANA,iar SOBOLANII,au crescut asa de mari,de manana ei PISICILE. MARS la COTET.!

    justificarea e : cheltuiala gov ca procent din pib.. si sa aibe bufer anul urmator in caz ca piata o ia razna de la atatea fiscalitati schimbate.

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb