Nicuşor Dan: Pe decizia CCR aşteptăm motivarea respingerii candidaturii Dianei Şoşoacă

A.D
Politică / 7 octombrie

Nicuşor Dan: Pe decizia CCR aşteptăm motivarea respingerii candidaturii Dianei Şoşoacă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a comentat azi, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale a României de interzicere a candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale şi a declarat că, principial, nu pare deloc rezonabil ca cineva să poată candida la europarlamentare şi/sau parlamentare, dar să nu poată să candida la prezidenţiale.

El a subliniat că formaţiunea social democrată şi-ar dori ca preşedintele AUR, George Simion, să ajungă în turul doi al alegerilor pentru Preşedinţia României, relatează news.ro.

Nicuşor Dan a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, cum comentează decizia Biroului Electoral Central de a-i interzice Dianei Şoşoacă să candideze la Preşedinţia României.

"Decizia BEC pare simplă după decizia CCR. Pe decizia CCR aşteptăm motivarea. De principiu nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare şi probabil la parlamentare să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale", a declarat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă PSD l-ar vrea pe George Simion în turul doi al alegerile prezidenţiale, primarul Capitalei a răspuns: "Da. E o chestiune de sociologie".

Curtea Constituţională a respins candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale şi urmează să publice zilele următoare motivarea acestei decizii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pina la data de 5 octombrie 2024, ora 24:00, se pot depune candidaturile la prezidenţiale si vor intra în cursa electorală reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi candidaţi independenţi.

    Pina la data de 10 oct candidaturile sunt ramase definitive .Scoaterea doamnei Sosoaca din parcursul electoral elimina posibilitatea tuturor candidatilor ce se considera de dreapta sa concureze independent .Nicusor Dan cere de multa vreme unitatea Dreptei romanesti care acum are motivatia de a se uni sub steagul actualului primar sau a unuia dintre candidatii dreptei .PSD va fi comparat si asociat medsiatic cu AUR si strategia de a repozitiona PSD in zona rosie comunisto si fals aurist nationalista devine obligatie a intregii drepte unite .Electoratul va cere de urgenta formarea aceastei uniuni politice de dreapta .Sosoaca si-a facut treaba ca si CCR dealtfel .Miza este uriasa .N.D. poate avea sanse mari de a cistiga alegerile asa cum s-a vazut si in cazul alegerilor din Bucuresti .  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb