Ninel Cercel, plasat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara

G.F.
Anticorupţie / 11 noiembrie 2017

Ninel Cercel (sursa foto: Facebook)

Ninel Cercel (sursa foto: Facebook)

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, reţinut pentru şantaj a fost plasat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara, după ce Tribunalul Braşov a respins, ieri, propunerea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventivă.

Ninel Cercel a fost reţinut pentru şantaj într-un dosar instrumentat de DNA şi deschis după incendiul produs în Gara Breaza la un tren care transporta azotat de amoniu.

Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, magistraţii Tribunalului Braşov au respins, ieri seară, cererea DNA de arestare preventivă a secretarului de stat Ninel Cercel, însă soluţia poate fi contestată de către procurori în termen de 48 de ore de la pronunţare. Judecătorii au dispus, în schimb, măsura controlului judiciar faţă de Ninel Cercel, acesta având interdicţia de a părăsi ţara fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi de a comunica, direct sau indirect, cu directorul din CFR pe care l-ar fi şantajat sau cu martorii din dosar, informează news.ro.

Procurorii pot contesta soluţia Tribunalului Braşov la Curtea de Apel.

În contextul acestui incident, începând din 1 noiembrie secretarul de stat Ninel Cercel i-a solicitat imperativ, direct sau prin intermediari, directorului Centrului Zonal Marfă Braşov să demisioneze pentru că în caz contrar va fi demis, chiar dacă incidentul nu s-a produs pe raza sa teritorială de responsabilitate.

"Varianta oferită de inculpat părţii vătămate în schimbul demisiei a fost că va fi absolvit de orice răspundere disciplinară, va avea în continuare un post de consilier pe care inculpatul îl va înfiinţa special şi la Braşov, promiţându-i totodată că ulterior, în cadrul reorganizării CFR Marfă, îl va susţine în faţa ministrului pentru a fi numit şef de regională. Partea vătămată nu a acceptat condiţiile inculpatului, astfel încât mijloacele de constrângere folosite de inculpat au fost ameninţarea cu controale în urma cărora va fi demis", arată DNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb