"Nissan" dă undă verde negocierilor "Renault" - GM

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iulie 2006

Consiliul de administraţie al constructorului auto japonez "Nissan Motor", partener de alianţă cu societatea franceză "Renault", a aprobat, ieri, lansarea de discuţii exploratorii cu gigantul american "General Motors" (GM), în vederea unei posibile alianţe. Decizia, luată în cadrul reuniunii prezidate de directorul executiv al "Nissan/Renault", Carlos Ghosn, vine după ce miliardarul inves-titor Kirk Kerkorian, acţionar majoritar la GM, a făcut o propunere în acest sens la finele săptămânii trecute, după ce a avut o discuţie cu Ghosn. Conducerea "Nissan" a delegat către Ghosn toate puterile necesare ca să conducă orice discuţii şi negocieri.

În seara zilei de ieri urma să aibă loc o reuniune similară a consiliului de administraţie de la "Renault", tot pentru analiza propunerii lui Kerkorian.

"Renault" şi "Nissan" sunt parteneri din anul 1999. Compania franceză controlează 44,4% din acţiunile "Nissan", iar "Nissan" - 15% din acţiunile grupului auto francez. În prezent, alianţa "Renault-Nissan" se clasează pe locul al patrulea în topul celor mai mari producători de autovehicule din lume, după "General Motors", "Toyota" şi "Ford". "Renault" şi "Nissan" au, împreună, vânzări globale de peste 5,7 milioane de unităţi anual, ceea ce înseamnă aproape 10% din piaţa auto mondială.

"General Motors" se află în plin proces de restructurare, ca urmare a pierderilor înregistrate anul trecut. Presa niponă relatează că "Renault" şi "Nissan" ar putea să preia în comun aproximativ 20% din capitalul GM, investiţia urmând să fie realizată în proporţii egale de cei doi parteneri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb