NN România a contribuit cu aproape 900.000 de euro şi cu peste 2.600 de ore de voluntariat în 2023

T.B.
Bănci-Asigurări / 28 martie

Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Customer Officer la NN România

Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Customer Officer la NN România

NN susţine comunităţile din care face parte să creeze un viitor mai bun şi a donat aproape 900.000 de euro în 2023 pentru iniţiative relevante social din sfera sănătăţii şi educaţiei, cu impact direct în vieţile a aproximativ 6.000 de oameni, se arată într-un comunicat al NN, remis redacţiei. Peste 800 de angajaţi şi consultanţi financiari s-au implicat cu peste 2.600 de ore de voluntariat pentru a amplifica impactul pozitiv al NN în societate, cu misiunea de a contribui la starea de bine a oamenilor şi comunităţilor şi la dezvoltarea sustenabilă a României, conform sursei.

Investiţiile în comunitate ale NN România fac parte din investiţia totală de peste 20,1 milioane de euro a NN Group în 2023, reprezentând 1,1% din rezultatul operaţional înainte de taxe. NN urmăreşte să contribuie la bunăstarea oamenilor atât pe plan financiar, cât şi fizic şi emoţional, prin valorificarea resurselor, abilităţilor şi expertizei în arii unde este cel mai mult nevoie şi prin implicarea voluntarilor, transmite compania.

În România, NN a susţinut iniţiative pentru starea de bine, aşa cum arată Raportul de Investiţii în Comunitate în 2023. Astfel, NN s-a implicat în acţiuni pentru sănătate, cu scopul de a contribui la asigurarea unui start mai bun în viaţă copiilor care se nasc cu malformaţii cardiace sau a unui viitor mai bun pentru copii şi adulţii cu autism. În acelaşi timp, NN a contribuit la educaţia copiilor, la dezvoltarea educaţiei antreprenoriale a tinerilor care se pregătesc să-şi înceapă viaţa profesională şi la crearea de oportunităţi de carieră pentru tineri din comunităţi vulnerabile, potrivit sursei.

Conform datelor companiei, "Implicarea şi investiţiile noastre urmăresc să genereze o schimbare în bine şi să creeze un viitor mai bun nu doar pentru comunităţile care beneficiază direct de susţinere, ci pentru întreaga societate. Credem că un viitor mai bun se construieşte astăzi şi, de aceea, oferim protecţie, soluţii şi consultanţă pentru bunăstarea financiară a oamenilor şi susţinem iniţiative pentru bunăstarea societăţii. Sănătatea şi educaţia sunt arii unde ştim că putem avea cel mai mare impact pe termen lung, ajutând oameni din categorii vulnerabile să aibă o viaţă sănătoasă şi independentă financiar, să se integreze mai uşor în societate şi să devină mai rezilienţi şi mai bine pregătiţi pentru viitor", spune Kuldeep Kaushik, CEO NN România.

Sprijin pentru copii cu malformaţii cardiace şi pacienţi cu tulburări de spectru autist

În 2023, NN a continuat să doneze şi să susţină oamenii să se implice pentru extinderea Secţiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie în parteneriat cu Asociaţia Inima Copiilor. Proiectul care urmăreşte să ofere mai multor copii cu malformaţii cardiace acces la intervenţiile chirurgicale de care au nevoie presupune o investiţie de 3 milioane de euro. De la lansarea iniţiativei, NN a contribuit cu 2 milioane de euro, dintre care 1,6 milioane de euro prin donaţii şi restul prin contribuţia la implicarea oamenilor, dublând fiecare donaţie individuală de 2 euro prin SMS la 8844, informează compania.

Alături de Asociaţia Autism Voice, NN a continuat să se implice pentru a ajuta copii şi adulţi cu tulburări de spectru autist să beneficieze de terapiile de care au nevoie pentru a se integra în societate şi a avea mai multe şanse la o viaţă independentă. NN a extins în 2023 donaţia pentru Institutul Autism Voice, primul Centru Multifuncţional de Recuperare şi Cercetare în Autism, ajungând la un total de 300.000 de euro. În cadrul institutului inaugurat în 2022, peste 500 de pacienţi pot beneficia anual de tratamente şi terapii în cadrul institutului şi, în acelaşi timp, 300 de terapeuţi şi 300 de cadre didactice şi medicale beneficiază de training pentru a susţine pacienţii cu autism, se arată în comunicat.

Educaţie pentru tineri vulnerabili şi pentru viitori antreprenori

Cea mai importantă iniţiativă din sfera educaţiei a fost, în 2023, lansarea primului fond de burse pentru educaţia viitorilor antreprenori din România, în parteneriat cu EA - The Entrepreneurship Academy. Fondul a pornit cu burse de peste 200.000 de euro acordate de NN şi susţine deja studenţi cu posibilităţi financiare limitate să urmeze studii aplicate şi să lucreze la propriul business încă din facultate. Astfel, tinerii se pregătesc practic pentru contextul economic şi al pieţei muncii din România şi au acces la un ecosistem de resurse, mentorat şi comunităţi antreprenoriale pentru a avea succes. Mai departe, fondul creşte cu implicarea oamenilor şi societăţii. Orice companie poate să investească în educaţia viitoarei generaţii de antreprenori prin redirecţionarea impozitului pe profit sau pe venit şi orice persoană se poate implica prin redirecţionarea impozitului pe venit sau prin contribuţii personale la fondul de burse, precizează sursa.

Potrivit comunicatului, "Prin susţinerea educaţiei şi antreprenoriatului, ca motor de dezvoltare a unei ţări prin impactul în economie, crearea de locuri de muncă şi promovarea inovaţiei, mai mulţi tineri pot evolua în ţara lor, iar România poate creşte într-un mod competitiv la nivel regional odată cu generaţiile viitoare de antreprenori. De aceea e important ca fiecare dintre noi, ca membri ai societăţii, ca oameni de business sau ca antreprenori, să fim conştienţi că putem avea un rol mai mare în a susţine educaţia antreprenorială pentru un viitor mai bun", adaugă Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Customer Officer la NN România.

Tot în sfera educaţiei, NN a continuat să susţină inovaţia socială şi crearea de oportunităţi economice prin programul Social Innovation Relay desfăşurat ca parte a colaborării începute în 2014 cu Junior Achievement. Iniţiativa ajută studenţi să identifice probleme reale din comunităţile lor şi să dezvolte proiecte inovatoare pentru a le rezolva. Peste 2.000 de elevi de liceu au participat anul trecut la program, iar o echipă de 5 studenţi care au dezvoltat proiectul pilot Future You cu sprijinul mentorilor NN au reprezentat România în competiţia internaţională, concurând cu echipe din 8 ţări, precizează sursa.

Totodată, prin iniţiative desfăşurate alături de Hope and Homes for Children, tineri care se pregătesc să iasă din sistemul de protecţie au beneficiat de educaţie şi susţinere pentru o viaţă independentă în cadrul a două tabere educaţionale. Iar împreună cu Teach for Romania, NN a continuat programul prin care creşte calitatea educaţiei copiilor din comunităţi defavorizate şi contribuie la pregătirea profesională a cadrelor didactice responsabile de educaţia lor, potrivit companiei.

Voluntariat pentru amplificarea impactului pozitiv în societate

NN a amplificat în 2023 strategia amplă de voluntariat, încurajând angajaţii şi consultanţii financiari să se implice în toate iniţiativele de responsabilitate socială desfăşurate. În total, peste 800 de membri ai echipei au contribuit cu 2.600 de ore de voluntariat, potrivit sursei.

Cea mai amplă iniţiativă cu ajutorul voluntarilor a fost Săptămâna Implicării în Comunitate, desfăşurată pentru al treilea an consecutiv, care valorifică resursele şi abilităţile voluntarilor cu impact direct asupra oamenilor. În total, 500 de voluntari NN au participat la iniţiativele din această săptămână, cumulând aproape 1.000 de ore de voluntariat şi sprijinind peste 1.300 de beneficiari. Totodată, voluntarii NN au sprijinit 100 de copii defavorizaţi din 5 şcoli primare din mediul rural, parte din reţeaua Teach for Romania, cu cărţi, jucării şi dulciuri de 1 iunie, informează sursa.

Tot ca parte a Săptămânii Implicării în Comunitate, tineri de la Hope and Homes for Children care se pregătesc să-şi înceapă viaţa pe cont propriu au vizitat sediul NN în cadrul unei Zile Deschise şi au aflat despre oportunităţi de carieră, au fost inspiraţi să-şi transforme talentele în carieră şi au fost consiliaţi despre ce pot face pentru un viitor financiar mai bun. Nu în ultimul rând, voluntarii NN au participat la construcţia unei case pentru o familie vulnerabilă, ca parte a iniţiativei UNSAR dezvoltată în parteneriat cu Habitat for Humanity, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb