Noi percheziţii la "Samsung Group"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2016

Noi percheziţii la "Samsung Group"

Procuratura din Coreea de Sud a percheziţionat, ieri, birourile conglomeratului "Samsung Group" şi pe cele ale fondului de pensii National Pension Service (NPS), în urma articolelor apărute în presă privind legăturile acestora cu o apropiată a doamnei Park Geun-hye, preşedintele ţării, care a fost inculpată într-un scandal de trafic de influenţă, potrivit Reuters. Percheziţiile vin după ce, la data de 8 noiembrie, Procuratura din Seul a percheziţionat sediul central al "Samsung Electronics" în acest scandal politic extins în mediul de afaceri.

Agenţia de presă Yonhap a relatat că procurorii investighează decizia NPS, cel mai mare fond de pensii din ţară, de a aproba fuziunea de 8 miliarde de dolari dintre "Samsung C&T" Corp. şi "Cheil Industries", care a avut loc anul trecut.

Percheziţiile semnalează că procurorii extind investigaţia privind acuzaţiile de trafic de influenţă, în scandalul de corupţie care a lovit preşedinţia sud-coreeană, legat de relaţia dintre Guvern şi marile afaceri.

NPS, al treilea mare fond de pensii din lume, a intrat în atenţia presei şi a organizaţiilor civice după ce a aprobat, în calitate de acţionar majoritar, fuziunea dintre două companii afiliate "Samsung Group", cel mai mare conglomerat de afaceri controlat de o familie din Coreea de Sud. Acordul NPS a fost crucial pentru succesul fuziunii, iar unele articole din presa coreeană au susţinut că acesta a fost acordat în circumstanţe misterioase.

Un purtător de cuvânt al "Samsung Group" a confirmat că reprezentanţi ai procuraturii au vizitat sediul central al companiei, dar nu a oferit detalii.

Park Geun-hye şi confidenta sa, Choi Soon-sil, sunt investigate pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unor companii mari, inclusiv asupra "Samsung Group", ca să strângă bani pentru fundaţii ce susţineau politica lui Park Geun-hye de promovare a activităţilor culturale şi sportive.

Fuziunea dintre filialele "Samsung" a fost aprobată de acţionari în iulie 2015, iar procurorii au declarat că cele două fundaţii implicate au fost înfinţate în următoarele şase luni.

Park Geun-hye, al cărei mandat de cinci ani se încheie în februarie 2018, s-a opus solicitărilor privind demisia sa, dar şi-a cerut scuze de două ori, afirmând că ea s-a gândit numai la beneficiul economiei ţării, nu al său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb