Noii reprezentanţi ai acţionarilor SIF Muntenia rămân suspendaţi

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 februarie 2013

Noii reprezentanţi ai acţionarilor SIF Muntenia rămân suspendaţi

Pe lângă bătăliile în tribunale, cele două tabere "Iaciu-Filimon" folosesc şi calea medierii

Alegerea unui nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor la SIF4 Muntenia, în iunie 2012, rămâne suspendată, conform ordonanţei preşedinţiale a Tribunalului Bucureşti, după ce Curtea de Apel a respins, miercuri, recursul făcut de Swiss Capital împotriva acesteia.

Potrivit soluţiei pronunţate de instanţă, Curtea admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru recurenta SIF şi anulează recursul declarat de Andrici Adrian în numele SIF: "Respinge celelalte recursuri ca inadmisibile. Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant a SAI pentru SIF Muntenia SA ca neîntemeiată. Respinge cererea de suspendare". Decizia este irevocabilă.

Într-un proces în care un grup de 17 acţionari doresc anularea deciziilor AGA din luna iulie prin care a fost ales un nou Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor, prezidat de Olimpiu Blăjuţ, Tribunalul Bucureşti a respins, în luna decembrie, ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii SAI Muntenia Invest de reprezentant al SIF Muntenia. Totodată, Tribunalul Bucureşti a admis excepţia lipsei calităţii Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor ales prin Hotărârea AGOA nr.7/07.07.2012 de reprezentant al societăţii.

CRA-ul ales în iulie 2012 a fost susţinut de un grup de acţionari autointitulaţi "revoluţionari", coagulaţi în jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Doraly Afumaţi.

Războiul dintre cele două tabere, reprezentate de Iaciu şi CRA-ul ales în iulie, pe de o parte, şi Gabriel Filimon, directorul executiv al SAI Muntenia, se duce, de luni bune, în instanţă.

Cu toate acestea, nu este exclusă şi o "împăcare" între cele două tabere, având loc mai multe runde de negocieri, fără un rezultat concret până în prezent.

Tabăra "Iaciu" a câştigat şi ea o bătălie la Curtea de Apel.

Pe data de 3 decembrie anul trecut, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), ING Asset Management şi Adrian Andrici au obţinut respingerea cererii de anulare a ordonanţei Comisiei din 6 iulie 2012, prin care CNVM a obligat SAI Muntenia să ridice restricţiile de vot pentru grupul "revoluţionarilor" în AGA programată pentru următoarea zi.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sponsorizarea facuta de szel la conferinta bursa, impartialitatea nu e pentru presa rromaneasca

    1. Unde este impartialitatea intr-o relatare a proceselor de la tribunal?

    "impacarea" va bazata pe accesul "revolutionarilor" la cascaval. ghici cine plateste? cumparati actiuni SIF4 sa mai prindeti un loc la urmatoarea AGA, macar cu circ o sa va alegeti

    bine ca intre timp au vandut EBS la greu... situatia lor e constestata in instanta si ei vand la greu EBS prietenilor din sistem. asta e roamnia asta e CNVM-ul care ar trebui sa fie albitrul pietei. e ca si cum ai opri un meci de fotbal in timpul desfasurarii si ai astepta decizia instantei.

    1. .... nimic nu e misto. Nici macar CNVM, pe vremuri prieten cu dvs, dle investitor, nu? Va inteleg frustrarea, ati pierdut multi bani probabil, pe niste promisiuni desarte ale micului geniu Juravle. Dar va propun sa vedeti partea plina a paharului: ati castigat experienta. La urmatorul SIF cine stie, poate stati chiar 3 luni la conducere, cine stie!

    Am bagat bani multi la sifu asta si astia juravel si andricel mi-au cam tras tzeapa :)))

    Cei de la DNA sa-i ia la puricat pe IACIU, JURAVLE si ANDRICI !!!

    La puscarie cu ei.  

    juravle, te-ai pus cu dracu. iti promit ca te mananca puscaria jigodie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb