Norocul cu deficienţe de vedere, noua "emblemă" a tricolorilor

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Sport / 12 septembrie 2023

Sursa foto: facebook / Echipa naţională de fotbal a României

Sursa foto: facebook / Echipa naţională de fotbal a României

English Version

Echipa naţională, intrată în zodiacul norocului cu deficienţe de vedere, are azi o nouă ocazie să-şi consolideze locul al doilea, care o duce direct la Campionatul European de anul viitor. Cele trei puncte din meciul cu Kosovo pot fi capitale. Fără să piardă în meciurile din grupă, echipa noastră a reuşit să ridice un val de critici din cauza jocului prestat, unul absolut înfiorător estetic şi tehnico-tactic. Selecţionerului i s-a pus deja eticheta de norocos (mai mare decât tatăl său, graţie căruia a ajuns în această funcţie) şi nici chiar calificarea la turneul final din Germania nu va reuşi să o înlăture. Un privitor neutru ar putea să se declare nelămurit, ani de zile s-a vorbit despre eficienţă în detrimentul spectacolului, iar când aceasta a apărut, schioapă cum e, lumea este nemulţumită. Ca în toate şi în acest caz există o cale de mijloc, dar e greu de crezut că actualul lot cu actualul antrenor o vor găsi. Un lucru trebuie remarcat, chiar dacă Edward Iordănescu îşi continuă discursurile fără sare şi piper, precum jocul echipei, jucătorii cu un plus de personalitate au început să mişte în front în ceea ce priveşte declaraţiile.

După egalul norocos cu Israel, Iordănescu a declarat: "Mulţumim publicului. Mi-aş fi dorit să le fi putut oferi mai mult. Suntem foarte conştienţi de cum a dercurs jocul. Dacă gestionam mai bine, puteam câştiga, dar puteam şi pierde. Încrederea mea în grup rămâne intactă, sunt încrezător că vom merge la Euro. Adevrsarul a avut multă calitate individuală. În prima repriză am fost mulţumit, dar în repriza a doua au fost multe greşeli şi am cedat-o. Ăştia suntem, dar eu am încredere în grup. Toate meciurile sunt importante, Kosovo a revenit cu Elveţia, a făcut punct. Noi mergem mult pe coeziune, pe grup, pe spirit,,dar trebuie mai mult curaj. Trebuie să ne recuperăm foarte bine şi să facem un rezultat pozitiv cu Kosovo". Mult mai direct şi tăios a fost însă mijlocaşul Răzvan Marin: "Ne-am dorit foarte mult, doar că, din păcate, nu am reuşit să profităm de această oportunitate. Kosovo a făcut egal cu Elveţia, deci, dacă am fi câştigat, am fi fost pe primul loc la egalitate cu Elveţia. Cred că eram în proporţie de 70% calificaţi. Vine meciul cu Kosovo şi trebuie să câştigăm. Trebuie să luăm cele 3 puncte dacă vrem la EURO. Dacă nu, atunci să stăm acasă. Noi trebuie să ne facem jocul nostru, avem multe de îmbunătăţit. Dacă jucăm la capacitate maximă, putem câştiga. Noi ne-am retras foarte mult cu Israel, nu am ţinut de minge, nu ne-am creat ocazii. Poate ne-am dorit prea mult. Dacă vrem să mergem la EURO să ne facem de râs, mai bine stăm acasă să ne uităm la TV. Suntem pe locul 2, dar nu cred că mulţumeşte pe nimeni jocul. Mie nu îmi place, nu mă simt bine când avem astfel de meciuri. Putem mult mai mult". Trecerea lui Marin pe bancă după un astfel de discurs este uşor de anticipat, dar starea de nemulţumire a jucătorilor vizavi de registrul tehnico-tactic este evidentă.

Chiar şi căpitanul Stanciu, cunoscut pentru timiditatea sa în faţa microfoanelor, a lăsat să se vadă o undă de nemulţumire: "Am făcut o primă repriză destul de bună, dar după aspectul reprizei a doua nu cred că meritam să câştigăm. Am jucat destul de fricos, am început să cedăm teren şi involuntar. Un 1-0 este fragil şi e dificil să duci o repriză doar încercând să te aperi. Până la urmă trebuie să ne mulţumim cu un punct. Meciul cu Kosovo a devent vital. Este obligatoriu pentru noi să luăm cele trei puncte cu Kosovo. Avem momente în care trebuie să jucăm fotbal cu plăcere, cu bucurie, astăzi nu am făcut acest lucru, cel puţin în repriza a doua. Trebuie să ne bucurăm mai mult de fotbal, să fim mai buni în jocul cu mingea". Devine tot mai clar că pasul înapoi din acest meci şi din altele este comandat de pe banca tehnică. Un nou egal cu Kosovo nu ne ajută, dar nici nu ne scoate din calculele calificării. În clasamentul grupei I conduce Elveţia - cu 11 puncte, pe locul secund se află România (9 puncte). Pe locul al treilea este Israel (8 puncte), urmată, în ordine, de Belarus (4 puncte), Kosovo (4 puncte) şi Andorra (2 puncte).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. trebuie intrat cu buldozerul in FRF si apoi dat cu var nestins si luat de la 0

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb