Norofert Group raportează o cifră de afaceri de 24 milioane de lei

A.P.
Piaţa de Capital / 23 februarie 2021

Norofert Group raportează o cifră de afaceri de 24 milioane de lei

Norofert Group, producător român de inputuri organice, raportează venituri consolidate de 24,4 milioane de lei pentru anul 2020, în creştere cu 64% faţă de 2019 şi un profit net de 6,3 milioane de lei, o creştere de 36%, scrie un comunicat de presă al companiei.

Compania listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti a încheiat anul trecut cu venituri din exploatare de 31 milioane de lei şi EBITDA de 11,4 milioane de lei.

În conformitate cu politica de dividende a Norofert, conducerea propune acţionarilor capitalizarea unei părţi din profiturile din 2020. Propunerea, supusă votului la Adunarea Generală a Acţionarilor programată în data de 20 aprilie 2021, va fi majorarea capitalului social al Norofert cu aproximativ 3,4 milioane de lei prin emiterea de până la 8.573.940 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei pe acţiune. Acest lucru înseamnă că acţionarii vor primi o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută.

Norofert desfăşoară în prezent un proces de majorare a capitalului. Compania intenţionează să îşi mărească capitalul social cu 550.000 de acţiuni noi şi să strângă 7,2 milioane de lei. Capitalul strâns va fi investit într-o linie de producţie de îngrăşăminte de sol de înaltă capacitate şi calitate.

La începutul acestei săptămâni, grupul a anunţat intenţia de a achiziţiona o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, judeţul Teleorman şi, prin urmare, să introducă o nouă linie de afaceri - agricultura ecologică. Valoarea tranzacţiei se ridică la 9,5 milioane de lei. Ferma este situată la o distanţă de 5 kilometri de portul Zimnicea de pe Dunăre, unde Norofert intenţionează să dezvolte o capacitate de depozitare pentru încărcarea barjelor pentru comercializarea cerealelor ecologice.

Norofert Group este o companie listată pe piaţa AeRO din martie 2020. Pe parcursul anului 2020, acţiunile Norofert au fost cele mai tranzacţionate instrumente financiare de pe piaţa AeRO. În data de 23 februarie 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare, acţiunile Norofert se tranzacţionau la un preţ de 28,4 lei pe acţiune. Prin urmare, capitalizarea de piaţă a Norofert a ajuns la 228 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. 228 mil capitalizare la 24 mil afaceri si 6 mil profit.Creante 26 mil lei la afaceri anuale de 24!Cascati foarte bine ochii ca veti mai auzi lucruri nu dintre cele mai melodioase in legatura cu creantele astea provenite de la niste companii cu problemele specifice agriculturii.

    Dupa ce au risc imens de neincasare,se mai apuca si de cumparat pamant-poate au de gand sa ingroape creantele crestineste. 

    Ebitda e deja 47% si rentabilitatea neta 25% asa ca astea o vor lua doar in jos ca rate(vedeti ce companii din domeniu au asemenea cote pe termen lung). 

    Afacerile pun pariu ca-si injumatatesc ritmul de crestere de la an la an de acum inainte.O sa vedeti si in BVC-ul lor dupa ce se termina cu strans capital de la temerari.

    Capitalizare imensa,PR sulfuros si creante cat casa,mai mari decat CA si capitaluri.Umflam balonul dar sa ne dam deoparte sa nu asurzim ca la Arax,DAFR,COMI 

    1. Iti inteleg analiza din perspectiva unui om al cifrelor dar tu ignori in mod voit suma elementelor puse in miscare de catre acesti tineri care, este deja evident, au un suport puternic din spate (un mix de cunostinte, relatii, canale de acces, experienta si indrumare), caci prea le merg toate din plin in acest prim an.

      Cat priveste capitalizarea, oamenii acestia n-au nici o vina ca publicul ridica pretul pana la cer, vezi si cazul Safetech, unde bula este ridicola deja. 

      In plus, ca sa ne lamurim pana la capat, este cat se poate de clar ca tu nu cunosti cum se formeaza pretul de cost al inputurilor din agricultura, unde materia prima este ieftina si foarte ieftina, adaosul dintre ultima mana din fabrica si poarta fermei depasind frecvent 300% pentru produsele noi, cum e cazul aici. 

      Faptul ca se indatoreaza il gasesc cat se poate de normal pentru intentia lor de a exploata elementul de noutate pe care il aduc (nu sunt singurii dar e in interesul lor sa bata toba ca au inventat pastila efervescenta), iar daca n-ar face-o atunci ar pierde sansa de a fi in grupul din frunte. 

      Nu trata Norofert strict prin prisma cifrelor, pune mana si citeste ce inseamna tehnologia agricola, fa corelatiile si pe urma sa te vad, pentru ca doar sa stai cu ochii in contabilitate nu este deloc suficient in cazul lor. 

      Nu spun ca nu o pot da in bara, ba da, chiar o pot face spectaculos daca nu-si manageriaza atent momentul, insa expunerea lor va veni din posibile greseli de strategie in abordarea pietelor si abia apoi din datoriile pe care tu le scoti in evidenta azi. La aceasta trebuie sa fie oamenii atenti in urmatoarele 12-24 de luni, caci pasii de acum ii pot aseza pe cursul corect si abia dincolo el vom vedea daca isi pot sau nu manageria datoriile. 

      Ii consideri riscanti? Nici o problema. Dar nu aborda subiectul strict din perspectiva unui contabil si atat, treci in campul practic al problemei si vei intelege de ce s-au bagat si in comert pe partea de cereale ecologice. Oamenii sunt constienti din capul locului ca trebuie sa inchida cercul si fac pasi in aceasta directie, ori tocmai aceasta ii separa de statutul de tepari tipic mioritici. 

      Si mai invata si tu cum functioneaza ciclurile in agricultura: se da marfa acum si se factureaza la anul, de aceea creantele depasesc cifra de afaceri (adica ce-au facturat) pentru ca se extind si vand un plus de produse la un numar mai mare de clienti. In conditiile in care toti fermierii vor sa plateasca la recolta, ori la un anumit interval dupa (fiecare dupa cum isi poate desface marfa), tu cum vrei sa se dezvolte daca nu acceptand riscul de neincasare (pe care il controleaza prin comertul cu cereale preluate de la rau platnici) si acceptand termene de plata chiar si la noua luni?

      Si nu-i compara cu restul, pentru ca nu-s producatori locali, amice, iar asta separa Norofert de cei cu care ne inviti sa facem comparatia, pentru ca aia aduc marfa din alta parte (fiind reprezentanti ai unor producatori cu baza de productie in afara tarii) si nu factureaza direct din postura de producatori. In plus, concurenta semneaza contracte cu distribuitori locali pe cand Norofert are si propria echipa de agenti de vanzari. Despre ce vorbim aici?! 

      Incredibil cat de slab poti pune problema: tu ori nu stii ... ori vrei sa arunci cu vorbe si atat!

      Dar stocurile cresc fratilor !!!adica nu cumparam nici noi nici americanii....ops....

      Dragilor fiti mai atenti pe AERO acolo se umfla BALOANE, vezi un per cat o viata de om , de

      dividende..... hmm vor fi dezamagitoare ,tot ce a venit pe bursa in pandemia asta neneorocita ne iau ochii si banii, ei nu puteau lua bani din banci niciodata si au luat gratis din bvb,care nu respecta conditiile de admitere la cota bursei.....vai de banii nostri munciti din greu si luati usor de smecherii unor societati de 2 bani in cardasie cu brokerii ce le promoveaza la bursa,offf. 

      Apropo de nrf ce isteti sunt cei ce cumpara drepturi la 1.33 LEI, ADICA in jur de 33 LEI O ACTIUNE NRF fara comisonul de tranzactionare, SI PE BURSA CUMPERI LA 28.4 LEI ,Doamne fereste-ma de prosti ca.... off

      Da, asa este, stocurile cresc pentru ca nici noi si nici americanii nu cumparam iar acum ghici: de ce oare ... ?! Sa fie pentru ca e iarna iar perioada de vegetatie inceteaza din cauze cat se poate de firesti pentru natura dar nefiresti pentru unul care sta toata ziua cu ochii in lumina artificiala a becului pe care-l tine aprins tocmai pentru ca soarele e mai putine ore pe cer? Si sa fie oare si pentru ca atat Romania cat si SUA sunt in emisfera nordica, unde e iarna? Daca Norofert vindea in Australia ori in America de Sud n-ai mai fi avut ocazia sa faci aceasi afirmatie, chit ca erau tot oltenii cei care vindeau marfa la export.

      Si isi fac stocuri, amice, nu pentru ca marfa nu e vandabila ci tocmai pentru ca e o marfa cu caracter sezonier, cu un volum foarte mare care trebuie livrat intr-un timp foarte scurt. Incredibil cat de harbarnisti sunt unii ... maine-poimaine o sa te miri ca nu se pune toamna samanta de porumb in pamant ori de ce nu avem floarea soarelui gata de recoltat prin Aprilie! 

      bine punctat.si eu m am frecat un pic la ochi cand am citit datele.vad ca are si suporteri.o fi cocand ei ceva revolutionar in domeniu.ca altfel...

      stai linistit ca alea nu se'cumpara',alea-s asa de impresie artistica doar-doar vor reusi sa vanda drepturi la civili vreo 20% sau mai bine mai jos

      e ca la alde SAFE sau aia de2oripreaPerformanta unde invart hora poate se baga civilii la mijloc sa-i serveasca

      ce sa mai zici de aia cu telefoanele lor vanatoresti...sunt curios cati investitori nerabdatori se pricep la patente-nu alea de desfacut suruburi,alea de se ocupa cu proprietatea intelectuala...ca s-ar putea sa-i loveasca rau patentele alea la un moment dat ! 

      E punctul lui de vedere, care nici macar nu e singular din comentariile de pe-aici.

      esti cam frustrat cu NRF dar....eu deja m-am "pacalit" cu 15000actiuni NRF x 0.4 lei/actiune,participand la MCS ul de anul trecut ,deci particip si anul asta la MCS ,voi ajunge la 30.000actiuni NRF sub 0.4 lei ca media va fi mai mica.....si daca scad la 10 lei dupe MCS ,la 30.000 actiuni NRF sub 0.4 lei cat va fi media pe care o voi avea.....tare mare "tzeapa" imi voi lua......pacat de frustratii nepregatiti,care se dau atotstiutori

      Bravo tie ca ai NRF la 0,4 lei si te felicit. Ai fost extrem de inspirat laudarosule, dar eu nu vorbeam de mcs-ul de anul trecut si nici de msc -ul ce va veni ci de ce se tranzactiona la data 23 feb. Ah, m-am prins ,te simiti TU frustrat.... poate ai cumparat in 23 sau mai rau in 22 si te simti pacalit.Sa stii ca am vandut drepturi la 1,23 poate chiar tie ...si am cumparat azi la 0.91 si le voi vinde cat de curand si te voi informa.

    Foarte buna ideea de preluare a fermei, sper sa va iasa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7319
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3448
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur400.2435

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb