Nou boutique hotel de lux în centrul oraşului Manchester

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 ianuarie

Sursa foto: https://salboy.co.uk/

Sursa foto: https://salboy.co.uk/

În cartierul Castlefield din centrul oraşului Manchester, pe locul clădirii istorice Deansgate, va fi construit un hotel de lux, tip boutique, care va avea 36 de camere pe cinci etaje, birouri, restaurant, bar, spa şi piscină, anunţă manchestereveningnews.co.uk.

Planul pentru construcţia hotelului de cinci stele pe Liverpool Road a fost aprobat de municipalitatea din Manchester.

Dezvoltatorul Salboy Ltd., care se ocupă de acest proiect, susţine că este nevoie de mai mult spaţiu hotelier pentru acoperirea cererii în creştere, ca urmare a deschiderii Aviva Studios şi a altor atracţii majore în zonă.

Deansgate, care a fost în trecut gazda Commercial Hotel, construit între 1950 şi 1960, va fi parţial demolat pentru a face loc noului hotel. Demolarea vine ca urmare a daunelor structurale identificate în acest loc de dezvoltatori, inclusiv prăbuşiri de tavan, notează sursa citată.

"Starea actuală a sitului este neatractivă şi, fără o formă de intervenţie, s-ar deteriora în continuare, iar locul riscă să fie supus actelor de vandalism", avertizează un raport care menţionează: "Există riscul ca această clădire să se piardă, dacă nu are loc dezvoltarea sa".

Raportul privind situl mai arată: "Propunerea de dezvoltare va aduce beneficii de patrimoniu prin faptul că va reface elementele de patrimoniu pierdute, permiţând ca această clădire protejată să fie apreciată în anii următori. Propunerea va sprijini, de asemenea, piaţa locală a amuncii, prin 35 de posturi cu normă întreagă, respectiv angajamentul de a recruta angajaţi din zonă şi prin parteneriatele clientului cu colegiile şi universităţile locale. Se va pune un accent deosebit pe tinerele talente pentru promovarea ospitalităţii ca oportunitate în carieră. Propunerea va susţine, totodată, turismul şi economia de agrement din Manchester".

Simon Ismail, cofondator al Salboy, spune: "Decizia noastră de a achiziţiona amplasamentul Castlefield cu intenţia de a construi un hotel tip boutique de cinci stele se încadrează în strategia noastră de a ne diversifica pipeline-ul de dezvoltare. Manchester continuă să-şi demonstreze poziţia importantă, fiind una dintre destinaţiile de top din Marea Britanie pentru turism şi cultură".

Reprezentantul Salboy concluzionează că ratele de ocupare a hotelurilor din Manchester sunt ridicate, oraşul este plin de viaţă, cu o populaţie locală în creştere şi cu vizitatori care caută "locuri grozave" ca să petreacă timpul, să locuiască şi să facă afaceri.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce relevanță are că într-o zi într-un cartier al unui oraș dintr-o țară europeană se deschide un butic...?

    Serios...?!!

    Cîte sute sau mii de buticuri s-au deschis  în aceeași zi în lumea largă? Cîte se deschid în fiecare zi?  

    1. ...

      Nene, e clar, nu citeshti atent. E vorba de un hotel-boutique, ceea ce inseamna lux 5 stele, in UK. Deci nu, nu se deschid in fiecare zi.

      oricum asta era problema noastra :))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb