NOU MAXIM PENTRU TITLURILE BRD Bogdan Baltazar: creşterea acţiunilor băncii, justificată de rezultatele financiare

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 februarie 2004

Cursul acţiunilor "Banca Ro-mână pentru Dezvoltare" (BRD) a atins ieri un nou maxim al ultimului an de tranzacţionare, de 26.900 lei/acţiune. Preţul este apropiat de cel la care se încheiau transferurile cu titlurile BRD înainte de înregistrarea splitării acţiunilor de la valoarea nominală de 5.000 lei la cea de 3.000 lei. Creşterea cotaţiei a fost însoţită şi de o lichiditate ridicată, numărul titlurilor transferate fiind de aproape un milion.

În acest an, cursul acţiunilor BRD a înregistrat o creştere cu 34,5%, majorarea putînd fi pusă pe seama aşteptărilor investitorilor privind rezultate financiare bune pentru 2003.

Bogdan Baltazar, preşedintele BRD, ne-a declarat că tendinţa de creştere a rezultatelor în primele nouă luni ale anului trecut se confirmă integral şi pentru sfîrşitul anului. Domnia sa a întărit că aprecierea cotaţiei acţiunilor BRD în acest an este justificată de rezultatele financiare din 2003. Domnul Baltazar a precizat că investitorii care cumpără acţiunile BRD extrapolează rezultatele bune raportate pentru primele nouă luni ale anului trecut şi nu au greşit.

Profitul raportat de BRD la sfîrşitul lunii septembrie 2003 a fost de 2.141,6 miliarde de lei, depăşindu-l cu 11,7% pe cel din perioada similară a anului trecut. Extrapolînd, profitul net pe care-l va prelimina BRD pentru 2003 se poate ridica la 2.485 miliarde de lei, în creştere reală cu 10% faţă de cel raportat pentru anul 2002.

Analişti din piaţa de capital susţin că unii investitori speculează faptul că BRD ar putea acorda dividende mai mari decît în anul precedent. Politica a-greată de acţionarii BRD în ultimii ani este distribuirea de dividende în bani. Însă unii analişti susţin că nu ar trebui exclusă posibilitatea distribuirii de ac-ţiuni gratuite prin capitalizarea unei părţi din profitul net.

Domnul Baltazar a precizat că momentul raportării rezultatelor preliminate, cumulat cu intrarea pe piaţa de capital a fondurilor străine de investiţii, în căutare de noi oportunităţi, constituie o împrejurare benefică, care a determinat menţinerea tendinţei de creştere a cursului titlurilor BRD. Investitorii străini sînt interesaţi în primul rînd de acţiunile societăţilor din domeniul financiar, acestea fiind primele care reacţionează la creşterea economică.

Brokerii consideră că una din cauzele creşterii constante a pre-ţului acţiunilor BRD este şi lipsa acţiunilor afişate la vînzare. Numărul redus se explică tot pe baza aşteptărilor investitorilor că rezultatele BRD pentru 2003 vor înregistra o creştere comparativ cu cele din anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb