Noul sistem de vot va fi funcţional 15-21 octombrie

A.M.
Politică / 5 septembrie 2018

(sursa foto: Twitter)

(sursa foto: Twitter)

Sistemul electronic de vot al Senatului era depăşit tehnic, întârzierea în instalarea noului sistem fiind generată de o sincopă în furnizarea echipamentelor, a afirmat directorul Direcţiei Presă, Comunicare, El a explicat că instalarea noului sistem va fi finalizată în săptămâna 15 - 21 octombrie şi nu pe 27 august, cum era prevăzut în contract, transmite News.ro.

"Practic, sistemul care a fost funcţional până în vară a fost instalat în anii 2004 - 2005. Este evident depăşit tehnic. În 19 februarie 2018 s-a început procedura de achiziţie, lansată în SEAP. În 11 iunie a fost atribuit contractul, semnat cu toate avizele şi cu respectarea tuturor normelor legale în 26 iunie 2018, urmând ca, începând cu data de 1 iulie, să înceapă efectiv lucrările pentru instalare a consolelor şi circuitelor care privesc sistemul integrat şi finalizate până la sfârşitul vacanţei (n.r. parlamentare) - 27 august. În perioada 1 - 19 iulie a fost o sesiune extraordinară. În acea perioadă, nu s-a putut intra, pentru că era evident că din punct de vedere tehnic nu se putea întâmpla acest lucru. Pe 24 august, printr-o notă care a fost adresată Senatului şi prin care a fost informat secretarul general, s-a constatat că furnizorii au avut o sincopă în furnizarea unor echipamente, în aşa fel încât şi-au luat angajamentul scris că în săptămâna 15 - 21 octombrie sistemul va fi funcţional", a afirmat astăzi Georgian Ghervasie, care a prezentat situaţia sistemului integrat de conferinţă, vot electronic şi traducere simultană.

El a precizat că noul sistem electronic de vot al Senatului este "unul modern, adaptat noilor cerinţe".

Întrebat dacă pentru nerespectarea termenelor din contract firma respectivă va suporta penalizări, Ghervasie a spus: "Sunt sigur că se vor lua toate măsurile. Prin această informare care a fost făcută există clauze prin care se vor plăti eventualele disfuncţionalităţi, iar eventualele disfuncţionalităţi sunt evidente pentru aceştia şi sunt recunoscute"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb