Nova Invest şi-a pus în gând să se listeze

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 octombrie 2009

În prezent, societatea se află în discuţii înaintate pentru fuziunea cu alte trei case de brokeraj, după care va începe demersurile pentru listare.

În prezent, societatea se află în discuţii înaintate pentru fuziunea cu alte trei case de brokeraj, după care va începe demersurile pentru listare.

Petre Mureşan, acţionar semnificativ "Nova Invest": Suntem în discuţii avansate ca să fuzionăm cu alte case de brokeraj

Conducerea casei de brokeraj "Nova Invest" şi-a pus în gând să coteze societatea la Bursa de Valori Bucureşti, urmând exemplul intermediarului "Broker" Cluj, ale cărui acţiuni sunt tranzacţionate la BVB din 2005. Consiliul de Administraţie al "Nova Invest" a semnat un contract de consultanţă cu domnul Petru Prunea, fostul preşedinte-director general al "Broker" Cluj, unul dintre artizanii listării societăţii clujene la cota Bursei.

Conducerea "Nova Invest" ne-a spus că, în prezent, societatea se află în discuţii înaintate pentru fuziunea cu alte trei case de brokeraj, după care va începe demersurile pentru listare.

"Ţinta noastră este să listăm Nova Invest pe bursă, dar mai întâi trebuie să parcurgem nişte etape pentru consolidarea societăţii", a declarat, pentru ziarul BURSA, domnul Petre Mureşan, unul dintre acţionarii semnificativi ai casei de brokeraj şi membru în Consiliul de Administraţie.

"Vrem să mai facem o majorare de capital, după cea de acum trei ani, la care ar putea participa nu doar acţionarii societăţii, ci şi clienţii sau alţi investitori. Este prematur să vă spun acum suma cu care am dori să facem majorarea. Totodată, suntem în dis-cuţii cu două-trei case de brokeraj ca să fuzionăm, însă negocierile sunt destul de dificile şi necesită timp", a mai spus domnul Mureşan. Negocierile par să fie, însă, destul de avansate în condiţiile în care, potrivit unor surse, "Nova Invest" a finalizat evaluarea activelor proprii, iar celelalte case de brokeraj se pregătesc să procedeze la fel.

Domnul Mureşan ne-a explicat că administratorii "Nova Invest" vor convoca o Adunare Generală a Acţionarilor în vederea stabilirii sumei cu care se va majora capitalul social, precum şi detaliile privind listarea. Domnia sa consideră însă că ar putea dura şi doi ani de zile până când acţiunile "Nova Invest" vor putea fi tranzacţionate la BVB.

"Din punct de vedere tehnic, majorarea de capital şi fuziunea nu se pot face în doar câteva luni, ci necesită o perioadă mai lungă de timp. De aceea, nici nu văd posibilă listarea societăţii la BVB mai repede de doi ani de zile", ne-a mai spus domnul Mureşan.

Şi casa de brokeraj "Intercapital Invest" şi-a anunţat, în urmă cu trei ani, întenţia să se listeze la Bursa de Valori Bucureşti până în 2010, dar şi-a amânat ulterior planurile din cauza crizei economice.

Petru Prunea: Un Consiliu de Administraţie poate să plătească servicii de consultanţă şi unui puşcăriaş, dacă vrea

Domnul Petru Prunea spune că nu este vizat de ultima decizie a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare prin care se interzice entităţilor supravegheate de CNVM să aibă relaţii contractuale, ce se referă la activitatea pieţei de capital, cu persoane care au interdicţia de a activa în acest domeniu.

"Consiliul de Administraţie al unei societăţi poate să contracteze servicii de consultanţă cu oricine doreşte, chiar şi cu un puşcăriaş", a exclamat contrariat domnul Prunea, adăugând: "Eu pot să îi consiliez pe cei de la Nova Invest şi pe probleme de religie; dacă lucrez cu ei nu înseamnă că le spun ce să vândă şi ce să cumpere".

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis, în aprilie 2009, că Petru Prunea este responsabil pentru mai multe nereguli constatate în funcţionarea intermediarului "Broker" Cluj şi i-a interzis, în consecinţă, să-şi mai desfăşoare activitatea pe piaţa de capital pentru o perioadă de cinci ani de zile. Alături de Petru Prunea au mai fost sancţionaţi atunci şi alţi foşti angajaţi ai "Broker", însă aceştia au revenit în cadrul societăţii de intermediere, pe alte posturi.

Această situaţie a intrat în vizorul CNVM, însă Direcţia Juridică a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare a susţinut că angajaţii sancţionaţi pot activa în cadrul "Broker" pentru că atribuţiile lor nu sunt legate de piaţa de capital.

Preşedintele CNVM, doamna Gabriela Anghelache, a declarat, încă din vara acestui an, că supraveghetorul pieţei de capital nu s-a pronunţat definitiv asupra acestei chestiuni.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Da' mosu' nu vrea sa arate ca a inteles.

    Iar cei care au revenit la Broker sa lucreze, daca te-ai uita mai atenta domnisoara, ai vedea ca au facut contestatii la cnvm, iar comisia a acceptat sa ii lanse sa revina la munca. Unii au picat de prosti, pentru ceva ce nu au facut ei. CNVM a verificat mai atent si i-a iertat. 

    Deci ... daca domnul profesor va urma "strategia Broker" si in firma asta noua, ii va duce si pe astia in acelasi namol. Treaba cu listarea tine de domeniul fantasticului. Probabil domnul profesor uita ca ulciorul nu merge de doua ori la apa, investitorii nu vor putea fi prostiti a doua oara. Asa ca, actionarilor Nova Invest treziti-va cat mai aveti din ce!!!!

    Auzi Nova!! Cine crezi ca o sa fuzioneze cu tine cand stiu toti implicarea lui Prunea? Cred ca cu Prunea.... nimeni!

    De unde stiu eu care sunt indivizii de acest gen din Romania, care au interdictie pe piata de capital?

    Auzi mai PRUNEA , pai in PUSCARIE TI-AR FI LOCUL DUPA CEEA CE AI FACUT DIN BROKER. Las-o balta ca stie toata tara si toata PIATA DE CAPITAL CVINE ESTI. UN sarlatan si jumatate. AI FURAT ATATIA OAMENI , DAR VAI DE BLESTEMELE CARE TE VOR AJUNGE LA UN MOMENT DAT SI TE VOR LOVI ACOLO UNDE NICI NU O SA TE ASTEPTI. FIRAR......MA........ DE BOU CE ESTI.

    Ma ofer sa il consiliez pe domnul Prunea pe probleme psihologice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb