Nowium: 82% dintre companii cred că este important să beneficieze de servicii de consultanţă în timpul controalelor fiscale

T.B.
Companii / 17 octombrie 2023

Oana Nicorescu, Managing Partner Nowium

Oana Nicorescu, Managing Partner Nowium

Un studiu comandat de Nowium, important furnizor de servicii integrate de consultanţă fiscală şi juridică, a evidenţiat că 82% dintre companii văd ca importantă sau foarte importantă consultanţa în timpul inspecţiilor fiscale, se arată într-un comunicat al Nowium, remis redacţiei. Cu toate acestea, doar 53% dintre companii angajează frecvent astfel de servicii în perioada inspecţiilor, informează sursa citată. Reprezentanţii companiilor consideră timpul şi resursele alocate ca fiind principala sursă de preocupare în aceste intervale, potrivit comunicatului.

Controlul fiscal poate fi un eveniment major în activitatea unei societăţi comerciale, implicând riscuri financiare semnificative, conform Nowium. Cu o abordare adecvată, firmele pot evita costurile pe care o inspecţie fiscală le poate produce şi îşi pot eficientiza activitatea financiară, transmite sursa menţionată. Studiul Nowium arată că 54% dintre companii sunt dispuse să investească mai mult în asistenţa profesională pentru controale fiscale, tendinţă mai accentuată în rândul directorilor financiari (80% vs. 54% total) şi în rândul companiilor cu peste 150 de angajaţi (67% vs. 54% total), se mai arată în comunicat.

"Companiile cu structură matură, cu departamente financiare bine organizate, evaluează corect nivelul de pregătire în cazul controalelor, solicitând destul de des consultanţă specializată. Este îmbucurător să observăm că din ce în ce mai mulţi antreprenori şi companii mici au maturitatea de a recunoaşte ca au nevoie de ajutor în cazul unor eventuale controale fiscale", declară Oana Nicorescu, Managing Partner Nowium, potrivit sursei citate.

În ceea ce priveşte relaţia cu autorităţile în timpul controalelor fiscale mai mult de jumătate dintre companiile din România (54%) se declară mulţumite, transmit datele studiului. În cazul companiilor cu peste 150 de angajaţi, nivelul de satisfacţie este mai mare, respectiv 72%, informează sursa menţionată.

Printre serviciile de consultanţă solicitate de companii cele mai importante sunt cele de asistenţă contabilă şi fiscală periodică, precum şi consultanţa juridică şi fiscală curentă, potrivit comunicatului. Serviciile preferate diferă în funcţie de poziţia ocupată de respondenţi în companie şi de dimensiunea acesteia, menţionează Nowium. Astfel, organizaţiile mici optează pentru asistenţă contabilă şi planificare fiscală, iar companiile mari optează să îşi asigure toată plaja de servicii de consultanţă, fiscală şi juridică, conform sursei citate.

Studiul mai arată că preocupările predominante ale companiilor în timpul controalelor fiscale sunt legate de timpul şi resursele consumate, urmate de riscul de penalităţi, relaţia cu autorităţile fiscale şi necunoaşterea procedurilor, se mai arată în comunicat.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 103 de respondenţi, dintr-o gamă variată de industrii. Funcţiile ocupate de cei care au oferit răspunsuri sunt cele de Director financiar, Administrator, Director juridic, Director general sau Şef contabil, menţionează Nowium.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb