Numărătoare inversă pentru listarea titlurilor de stat

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2008

Numărătoare inversă pentru listarea titlurilor de stat

Cotarea la Bursă a titlurilor de stat a fost lansată, ieri, în cadrul unei festivităţi la care au participat brokeri, bancheri, reprezentanţi ai Bursei de Valori Bucureşti, comisari CNVM şi ziarişti. Sala de conferinţe a Bursei de Valori Bucureşti a devenit neîncăpătoare cu ocazia evenimentului, aşteptat de 12 ani.

Începând de luni, 4 august, titluri de stat din 26 de emisiuni cu maturitate mai mare de un an, în valoare de 8 miliarde lei, vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat Varujan Vos­ganian, ministrul Economiei şi Finanţelor. Aceste emisiuni de titluri sunt deja în circulaţie şi reprezintă obligaţiuni de tip "benchmark", cu scadenţa la 3, 5, 7, 10, 12 şi 15 ani.

Domnia sa a explicat că atractivitatea titlurilor de stat pe piaţa de capital va depinde foarte mult de dobânda de politică monetară a Băncii Naţionale a României (BNR). "Cu cât dobânda este mai redusă, cu atât preţul unui titlu de stat, care are o dobândă mai mare, creşte", a spus ministrul.

La tranzacţiile cu titluri de stat, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va percepe, în acest an, comisioane. Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM, a spus că arbitrul pieţei de capital vrea ca această măsură să aibă un impact asupra reducerii cos­turilor suportate de către inves­titori.

Depozitarului Central va percepe un comision de 0,001% din valoarea tranzacţiei - dar nu mai mult de 70 lei - pentru decontarea tranzacţiilor cu titluri de stat, în timp ce Bursa de Valori Bucureşti va percepe un comision de 0,0009% din valoarea tranzacţiei.

Depozitarul central nu va percepe niciun comision pentru admiterea şi menţinerea titlurilor şi nici pentru transferul către piaţa administrată de BVB.

Ziarul BURSA a anunţat în premieră lansarea titlurilor de stat pe piaţa de capital, joi, 24 iulie, în urma unui interviu cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb