O companie rusă vrea să cumpere subsidiara din Ucraina a Bank of Cyprus

E.D.
Bănci-Asigurări / 7 aprilie 2014

Bank of Cyprus a anunţat, astăzi, că "vede în mod pozitiv" o ofertă revizuită de a vinde subsidiara sa ucraineană către Alfa Group, cu toate că preţul este considerat a fi mai mic decât cel stabilit iniţial, informează agenţia de presă Cyprus Mail.

Creditorul cipriot a anunţat iniţial, în ianuarie, că va vinde sucursala PJSC Bank of Cyprus din Ucraina care generează pierderi pentru 225 milioane de euro către ABH Ukraine, parte a grupului Russia Alfa Group.

Aceasta s-a întâmplat înainte de răsturnarea din februarie a preşedintelui ucrainean Victor Ianucovici şi de anexarea Crimeei de către Rusia de luna trecută, mişcare care a declanşat cel mai mare impas între Moscova şi Occident încă de la Războiul Rece. Directorul executiv al băncii a spus, cu toate acestea, pe 24 martie, că vânzarea încă urmează a fi realizată.

O sursă familiară cu discuţiile a spus că Alfa oferă mai puţin decât s-a stabilit iniţial pentru PJSC, dar că o sumă precisă nu a fost aprobată. Presa cipriotă a stipulat că Alfa a revizuit oferta la o sumă cu 10% mai mică decât cea aprobată în ianuarie.

Alfa Group este cel mai mare grup bancar cu capital integral privat din Rusia. Săptămâna trecută, grupul a precizat că instabilitatea din Ucraina, unde acesta are o expunere semnificativă, îi dăunează poziţiei financiare.

Alfa Group este coordonată de miliardarul rus Mikhail Fridman, care deţine acum operaţiuni bancare în patru ţări şi are divizii de administrare a activelor, asigurări şi retail alimentar. La jumătatea lunii trecute, miliardarul a preluat, pentru 5,1 miliarde euro, compania Dea, divizia producătoare de petrol şi gaze naturale a grupului german RWE, cu active în Marea Britanie, Germania şi Marea Nordului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb