O CONSIDERĂ SUBEVALUATĂ Grupul Metro, nemulţumit de oferta de 5,8 miliarde euro de la EP Global

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2019

Grupul Metro, nemulţumit de oferta de 5,8 miliarde euro de la EP Global

Lanţul german de distribuţie Metro AG consideră că oferta nesolicitată pentru preluarea sa de către EP Global Commerce subevaluează în mod substanţial compania şi îi sfătuieşte pe acţionari să nu ia o decizie până la momentul la care conducerea va face noi declaraţii, informează Reuters.

Vineri, EP Global Commerce, vehicul de achiziţii deţinut de un investitor ceh şi unul slovac, a lansat o ofertă de preluare a Metro, care evaluează retailerul german la 5,8 miliarde de euro (6,6 miliarde de dolari).

Oferta, care este cu numai 3% mai mare decât preţul acţiunilor Metro la închiderea şedinţei bursiere de vineri, "subevaluează în mod substanţial compania şi nu reflectă planul său de a crea valoare", a informat Metro, adăugând că grupul continuă procesul de transformare a sa.

EP Global Commerce, care deţine deja o participaţie de aproape 11% din Metro, a oferit 16 euro pentru o acţiune obişnuită a companiei germane şi 13,80 pentru fiecare acţiune preferenţială, reprezentând un premiu de 34,5% faţă de august 2018, când Global Commerce a făcut investiţia sa iniţială.

EP Global Commerce, vehiculul de investiţii deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi de 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, susţine că oferta reprezintă "o oportunitate unică pentru acţionari", ţinând cont de condiţiile dificile de pe piaţă şi de problemle cu care se confruntă Metro.

Ofertanţii spun că sunt necesare noi schimbări la Metro, deşi au dat asigurări că nu vor închide magazine în Germania şi pe pieţele de bază ale retailerului, şi nici nu vor face concedieri substanţiale.

Metro operează în 26 de ţări, prin 771 de magazine şi 150.000 de angajaţi. Compania germană încearcă să vândă lanţul de magazine Real, care înregistrează pierderi, precum şi subsidiara din China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb