O femeie care alerga în zona Lacului Morii a decedat după ce a fost muşcată de câini

G.D.
Miscellanea / 21 ianuarie 2023

O femeie care alerga în zona Lacului Morii a decedat după ce a fost muşcată de câini

Actualizare Consilierii generali liberali cer demisia directorului ASPA

Consilierii generali liberali cer demisia directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce o femeie a fost ucisă de câini, astăzi, în zona Lacul Morii, transmite Agerpres.

"Sumele alocate anual pentru ASPA Bucureşti din bugetul PMB sunt imense. Vreau un raport detaliat de la conducerea acestei subordonate a PMB, care are atribuţii exclusive şi misiunea de a gestiona câinii fără stăpân şi un plan clar de acţiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor! Vreau să ştiu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân! Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA! Sunteţi plătiţi să ne protejaţi, nu să tocaţi bugete pe pliante!", a scris, astăzi, pe Facebook, purtătorul de cuvânt al consilierilor generali PNL Bucureşti, Diana Mardarovici.

Ea a atras atenţia că siguranţa oamenilor trebuie să fie "prioritatea zero în Bucureşti".

"Este trist să te gândeşti că nu poţi fi în siguranţă în oraşul tău. Suntem aproape de aceeaşi vârstă... Chiar ieri discutam cu tristeţe despre copilul care a trebuit să moară sfâşiat de câini ca să ajungem la legi corecte în această ţară. Nu mai vreau astfel de precedente!", a adăugat aceasta.

Primăria Capitalei a anunţat astăzi că este în desfăşurare acţiunea de capturare a câinilor organizată de ASPA pe terenul viran pe care a fost găsită decedată femeia.

---

Actualizare CLOTILDE ARMAND: "Dragi primari, haideţi să gândim o nouă lege a Capitalei"

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, face apel la ceilalţi primari din Bucureşti să elaboreze o nouă lege a Capitalei, pentru ca tragedii precum cea a femeii ucise de câini, astăzi, în zona Lacul Morii, să nu se repete, informează Agerpres.

"Cine plăteşte pentru viaţa acestui om nevinovat? Dragi primari din Bucureşti, lăsaţi politica şi haideţi să gândim o nouă lege a Capitalei, pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete niciodată. Să ne punem la masă împreună şi să găsim soluţii pentru ca nimeni să nu mai moară în pasaje prost construite, înghiţiţi de pământ în şantierele ilegale ale primăriei sau mâncaţi de câini", a scris Clotilde Armand, astăzi, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a atras atenţia că aceeaşi femeie fusese internată în urmă cu un an, după ce a fost atacată de câini în aceeaşi zonă.

---

Actualizare CĂTĂLINA TRĂNESCU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL ASPA: "Problema câinilor maidanezi nu este doar a ASPA, ci şi a Poliţiei"

Problema câinilor maidanezi nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), ci şi a Poliţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu, potrivit Agerpres.

Precizările acesteia vin după ce o femeie, care alerga în zona Lacului Morii, a fost ucisă astăzi de câinii fără stăpân.

"Am făcut sesizări, la rândul nostru, către alte autorităţi, deoarece această problemă a câinilor fără stăpân nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. ASPA este responsabilă de gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Bucureşti. (...) Ar trebui să avem sprijinul poliţiilor locale de sector, Poliţiei Naţionale, care are alte competenţe faţă de ASPA, şi anume să verifice proprietarii de câini, dacă aceştia sunt microcipaţi (...) sterilizaţi, conform legii, dacă sunt ţinuţi pe proprietăţi private, îngrădite corespunzător, în aşa fel încât să nu aibă acces să iasă pe domeniul public şi, din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă suficient", a spus Cătălina Trănescu, astăzi, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acesteia, sunt foarte multe proprietăţi private în Bucureşti, de regulă la periferie, care nu sunt îngrădite corespunzător. "Câinii intră şi ies pe domeniul public cum vor ei. Nefiind sterilizaţi, ei se înmulţesc. Înmulţindu-se şi ajungând adulţi, se retrag în astfel de zone şi formează grupuri, ies după hrană şi pot avea comportamente agresive atât faţă de oameni, cât şi faţă de alte animale mai mici", a explicat Cătălina Trănescu.

Aceasta a menţionat că, odată ridicaţi din teritoriu de ASPA, câinii sunt duşi în cele trei centre gestionate de instituţie, unde sunt microcipaţi. "Dacă ei s-ar întoarce în teritoriu ar exista trasabilitate, ar putea să se ştie că provin de la noi. Deci, ei sunt microcipaţi, sunt sterilizaţi, vaccinaţi, deparazitaţi şi promovaţi spre adopţie. Ceea ce vedem în continuare în teritoriu nu sunt câini care ies din adăposturile noastre. Sunt câini care continuă să se înmulţească în curţi, în proprietăţi private, în depozite, în şantiere în lucru", a punctat Trănescu.

Potrivit acesteia, echipajele ASPA încearcă să captureze câinii care au ucis-o pe femeie.

"Au fost identificaţi undeva la aproximativ opt câini pe câmp. Echipajele noastre, care sunt dotate cu puşcă, cu tranchilizant, sunt în încercarea de a face aceste capturări, însă, fiind un teritoriu atât de mare, atât de vast, este o operaţiune extrem de dificilă. Am identificat şi puiuţi ai acestor câini", a mai declarat Cătălina Trănescu.

Ea a adăugat că, din aprilie 2022, când femeia decedată sâmbătă a mai fost atacată de maidanezi în această zonă, până în prezent, ASPA a ridicat peste 120 de câini fără stăpân.

---

Actualizare Primăria Sectorului 6 afirmă că nu au fost primite sesizări despre maidenezi în zona Lacului Morii

Singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi din Bucureşti este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, iar Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa lor în zona unde o femeie a murit, astăzi, după ce fost muşcată de aceştia, potrivit autorităţii locale, notează Agerpres.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 - alte 36.

Femeia ucisă astăzi de câini a fost găsită de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii - zona neamenajată, aflată la graniţa cu comuna Chiajna.

Terenul a aparţinut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane, arată autoritatea locală.

---

Poliţiştii au fost sesizaţi, astăzi printr-un apel la 112, de faptul că o femeie care alerga în zona Lacului Morii, din Sectorul 6, a fost muşcată de câini, a transmis Poliţia Capitalei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au identificat victima, iar un echipaj medical a constatat decesul. Femeia, care are 43 de ani, a fost atacată în aceeaşi zonă şi anul trecut, moment în care Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor a anunţat că a ridicat mai mulţi câini, precizând însă că existau şi animale aflate pe proprietăţi private, dar neîmprejmuite corespunzător, conform News.ro.

"În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri", mai arată Poliţia Capitalei.

Trupul neînsufleţit urmează a fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei, conform sursei citate.

Reprezentanţi ai Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi ai Poliţiei Locale se deplasează la locul incidentului.

Surse apropiate anchetei afirmă că aceeaşi femeie ar fi fost atacată de câni şi anul trecut, în aprilie, în aceeaşi zonă. Ea a avut atunci mai multe răni profunde în zona capului, fiind operată.

"Problema câinilor aflaţi pe proprietăţi private care ies pe domeniul public este cunoscută de autorităţi. De-a lungul timpului, ASPA a sesizat Poliţia Locală Sector 6 cu privire la faptul că în zonele de case, inclusiv în zona Lacul Morii, proprietarii nu au curţile împrejumuite corespunzător, motiv pentru care câinii pot ieşi cu uşurinţă pe domeniul public reprezentând un pericol pentru trecători. Astfel de sesizări au fost transmise de ASPA încă din 2019 către toate poliţiile locale de sector, MAI, DSV şi IPJ Ilfov", a transmis atunci ASPA.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Trist pentru o tara care se vrea in Schengen, ca simbol al modernitatii. In realitate, se afla inca in lumea a treia.

    1. Corect!

    Nu vad nici un protest/revolta la adresa

    politicienilor corupti si slabi,din partea presei si a populatiei

    foarte rusinos 

    Sa o ierte Dumnezeu! Insa totuși în luna aprilie a mai fost atacata de câini în același loc și a fost spitalizata. S-a gândi tot pe acolo sa alerge. Cu un minim instinct de autoconservare tragedia ar fi fost evitata.

    1. In tarisoara noastra,

      totdeauna "mortul" este de vina 

    Asa se lureaza in institutile statului,minciuni si escrocherii.Idem complexul Oltenia se vor lua masuri impotriva unora care mai fac ceva,mincinosii si escrocii vor ramane(membri de partid).

    femeia a mai facut "N" sesizari!!!

    femeia a mai fost muscata !!! 

    au zis ca "nu se poate face nimic"!!! 

    Va zi e pe unde: pe langa insulita!! unde au facut aia ghetoruile de blocuri noi langa satra de boschetareala!! 

    Au vandut la oameni "vise"!! 

    Femeia avea chiar apartament in "rezidentialul LUX" vecin cu oameni ai strazii + "tigani" + satra de caini!!! 

    Asta e romania si ne ocupa tot timpul! 

    Ii da unui "prost" autorizatie de constructie sa vanda vise colt la colt cu pericol mare de infractionalitate si alte animale. 

    Sa ii fie rusine si Primariei si celor ce se ocupa cu "haitele". 

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb