O firmă de brokeraj din Cipru, Sharelink Securities & Financial Services Limited, a cerut în instanţă nulitatea absolută a hotărârilor din AGA de la SIF Banat-Crişana (SIF1), precum şi anularea deciziei consiliului de administraţie de suspendare a drepturilor de vot.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Arad, unde societatea de investiţii financiare mai are deschise peste 16 dosare cu acţionari care contestă deciziile din adunarea generală din 25 aprilie, când a fost aleasă o nouă echipă de conducere.
Sharelink Securities and Financial Services Ltd (SLSFS) oferă servicii de brokeraj, administrare de active (asset management), precum şi consiliere în investiţii şi investment banking. Compania este avizată şi reglementată de Comisia Valorilor Mobiliare din Cipru, fiind membră a burselor din Atena şi Cipru.
Pintre acţionarii care contestă AGA din aprilie se numără şi Andrei Diaconescu, managing partner la banca de investiţii Capital Partners, care a candidat şi la un loc în consiliul de administraţie al SIF1, firma Drogati Enterprises Limited, Banca Transilvania, BT Asset Management, precum şi mai multe firme prezumate că acţionează în mod concertat cu investitorul Cătălin Chelu.
Totodată, alături de mai mulţi acţionari ai SIF Banat-Crişana (SIF1), care au candidat pentru un loc în conducere, Andrei Diaconescu a cerut Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) să investigheze modul în care s-au desfăşurat alegerile în adunarea generală din 25 aprilie a SIF Banat-Crişana.
Locurile din conducerea SIF Banat Crişana au stârnit o luptă acerbă, fiind râvnite de mai mulţi oameni de afaceri importanţi, printre care Horia Ciorcilă - preşedintele Băncii Transilvania, Doru Lionăchescu - directorul băncii de investiţii Capital Partners, Alexandru Pârvulescu - preşedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, şi actualul preşedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.
În urma adunării generale, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean şi Zoltan Hosszu au fost realeşi în conducerea SIF Banat Crişana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societăţii de investiţii, şi Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, care ulterior au refuzat funcţiile din consiliul de administraţie.