O firmă din Panama a pus sechestru pe acţiunile lui Adrian Sârbu

E.D.
Media-Advertising / 15 aprilie 2015

O firmă din Panama a pus sechestru pe acţiunile lui Adrian Sârbu

Legăturile firmei trimit către Ion Ţiriac, susţine Economica.net

O firmă înregistrată în anul 1983 în Panama doreşte să recupereze o datorie de circa 5 milioane de euro de la Adrian Sârbu, astfel că a instituit sechestru pe acţiunile deţinute, direct şi indirect, de proprietarul Mediafax, la cele mai importante firme ale sale cu activităţi în media, transmite Economica.net.

Potrivit publicaţiei, sechestrul a fost pus de Evington Finance Corp pe acţiunile deţinute de Adrian Sârbu la 15 societăţi cu activitate în domeniul mass-media, advertising şi film, potrivit datelor publicate în Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare. Măsura a fost instituită pe data de 25 martie 2015 în baza unei datorii care, din informaţiile Economica.net, se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. Măsura asigurătorie vizează firmele prin care Sârbu controlează imperiul său media, cele mai importante fiind Alerria Business Consulting (unde deţine 95% din titluri) şi Alerria Management Company (87% din titluri).

În prezent, mai mulţi directori din grupul media al lui Adrian Sârbu sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală sau delapidare de fonduri. Adrian Sârbu, totodată, se află în arest preventiv.

Sursa citată arată că firma care a cerut sechestrul pe acţiunile lui Sârbu, o companie înfiinţată în Panama în anul 1983, are legături atât cu lumea drepturilor TV cât şi cu cea a tenisului, două zone de interes pentru cel mai bogat român, Ion Ţiriac. Mai mult, numele Evington Finance Corp, apare, cu părţi egale, alături de organizatorii unora dintre cele mai importante turnee de tenis din lume, în acţionariatul Tennis Properties Limited, firmă care se ocupă cu comercializarea drepturilor de televizare pentru turneele din circuitul ATP. Director executiv al acestei firme a fost, timp de zece ani, Mark Webster, o persoană apropiată atât de Ion Ţiriac, cât şi de Pro Tv-ul din perioada Adrian Sârbu, perioadă de început a postului media, în care Ţiriac era principalul aliat şi finanţator al lui Sârbu.

Mai precis, Webster a fost între 1995 şi 2000 CEO al Ţiriac Holdings Ltd şi între 1995 şi 2007 director al Pro TV. Relaţia dintre Webster şi Ţiriac este chiar mai veche în condiţiile în care fostul director al Pro TV a activat la începutul anilor '90 ca şef al TiviBV, o companie de management sportiv care s-a ocupat de tenismanul Boris Becker, impresariat iniţial de miliardarul român. Un alt indiciu care trimite către Ion Ţiriac este apariţia numelui Evington Finance Corp, alături de cel al lui Ion Ţiriac, într-un proces de drept civil unde părţi sunt şi federaţia germană de tenis şi firma care administrează circuitul ATP, mai precizează Economica.net.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb