O NOUĂ CONTESTAŢIE, MARCA TEODOROVICI Congresul PSD, în pericol de amânare?

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2020

1509 delegaţi social-democraţi din 38 de centre ar urma să voteze, mâine, noua conducere a partidului, la Congresul extraordinar al PSD, primul care se desfăşoară în sistem online. Comitetul Executiv Naţional al PSD este convocat astăzi pentru stabilirea ultimelor aspecte privind organizarea şi desfăşurarea Congresului de mâine, dar toate calculele social-democraţilor pot fi anulate, dacă Tribunalul Bucureşti va admite solicitarea formulată, ieri, de senatorul Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor Publice, cel care este contracandidatul lui Marcel Ciolacu pentru şefia partidului.

Teodorovici a depus ieri o nouă cerere la Tribunalul Bucureşti, după aceea înregistrată în urmă cu două zile în care avertiza instanţa şi Autoritatea Electorală Permanentă că, în conformitate cu ultimele modificări statutare legale din iulie 2019, el este în continuare singurul reprezentant legal al PSD, din funcţia de preşedinte executiv obţinută anul trecut.

În recenta solicitare, Teodorovici cere Tribunalului Bucureşti să amâne Congresul extraordinar al partidului programat mâine, până când se va rezolva litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare a formaţiunii politice social-democrate.

"Aprecizez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale în favoarea subsemanatului reclamant, deoarece există aparenţa de drept, fiind singurul reprezentant legal ales legal şi statutar în Congresul PSD din 29 iunie 2919 - conform Hotărârii Congresului PSD nr. 3/2019 - înscrisă în Registrul partidelor politice la TMB - conform sentinţei civile nr. 54/DEC/P de la Tribunalul Bucureşti, secţia a VI-a civilă - pronunţată în dosarul 20322/3/2019. Prin prezenta vă solicit respectuos să ordonaţi măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care s-ar putea repara, cu menţiunea că data fixată pentru desfăşurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotărârea instanţei va fi provizorie şi măsurile dispuse vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant vă solicit a dispune ca hotărârea pe care o veţi pronunţa să fie executorie de îndată, iar executarea să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen", arată fostul ministru al Finanţelor Publice în cererea adresată, ieri, Tribunalului Bucureşti.

Imediat după depunerea acestei cereri, Eugen Teodorovici a scris pe pagina oficială de Facebook: "Instanţa va decide. Conducerea interimară ilegală a PSD a declarat că nu este nimic ilegal. Eu susţin contrariul. (...) Congresul PSD trebuie organizat doar în condiţii de legalitate. P.S.: Am văzut că unii dintre colegii mei s-au grăbit să se pronunţe în legătură cu şansele acţiunilor mele. Dacă sunt atât de siguri de dreptatea lor, de ce nu amână Congresul până se va pronunţa instanţa? Dreptate până la capăt!".

Colegii la care se referă Teodorovici sunt Robert Cazanciuc - preşedintele interimar al Senatului şi Alfred Simonis - liderul de grup al deputaţilor PSD.

Robert Cazanciuc a declarat că sesizarea lui Eugen Teodorovici adresată Tribunalului Bucureşti are "elemente lipsă", motiv pentru care va fi respinsă de judecători "de pe scaun".

"Am văzut în presă textul sesizării. Nu ştiu dacă l-a făcut Eugen, ca economist, atunci pot să înţeleg sesizarea. Dacă l-a făcut un jurist, ar trebui să-l dea afară, pentru că sesizarea are câteva elemente lipsă. Nu o să le spun acum, o să las judecătorii să descopere acest lucru, care fac ca această sesizare să fie respinsă, cum se spune în limbaj de specialitate, "de pe scaun", a afirmat preşedintele interimar al Senatului.

Alfred Simonis a spus că Eugen Teodorovici este "un personaj destul de exotic" şi nu ar lua în serios fiecare demers al acestuia. Simonis a adăugat că este contradictoriu faptul că a fost validată candidatura la şefia PSD de către conducerea interimară a partidului, însă fostul ministru de Finanţe contestă legitimitatea acesteia.

"Sunt chestiuni care se bat cap în cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate înţeleg mai bine ca dânsul aceste chestiuni. În rest, nu comentez demersul politic. Domnul Teodorovici şi ceilalţi colegi care vor să candideze au dreptul să se manifeste în spaţiul public cum doresc", a precizat, ieri, Alfred Simonis.

Rămâne de văzut, dacă magistraţii Tribunalului Bucureşti se vor pronunţa astăzi în legătură cu cererea lui Teodorovici şi dacă mâine va mai avea loc Congresul extraordinar al PSD pentru alegerea noii echipe de conducere a formaţiunii politice. Lucrârile Congresului ar urma să fie transmise live, la fel şi procedura de vot din toate centrele stabilite de liderii social-democraţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. indiferent de optiunea instantei de judecata a cazului ,ar fi recomandabil ca dl teodorovici sa ite putin de olitica si sa se ocupe cu mai multe succesuri de viata mondena,care i se poitriveste minune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb