Oferta publică de preluare a "Petrom Aviation" de către "Petrom" va începe în 16 decembrie

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 decembrie 2008

Petrom (SNP) va lansa în 16 decembrie oferta publică de preluare a Petrom Aviation (ROFU), prin care intenţionează să cumpere toate acţiunile ROFU, după ce în urmă cu două luni achiziţionase un pachet de 20,87% din capitalul social al comerciantului de produse petroliere pentru aviaţie.

Petrom şi-a mărit participaţia la Petrom Aviation Otopeni la începutul lunii octombrie, când a cumpărat de la asociaţia salariaţilor Petrom 20,87% din acţiuni, pentru 9,4 milioane lei (2,5 milioane euro).

"Prin participaţia deţinută la Petrom Aviation, Petrom este un jucător important pe segmentul combustibilului pentru aviaţie. Suntem convinşi că această achiziţie, precum şi măsurile de modernizare pe care le vom lua în perioada următoa­re ne vor ajuta să consolidăm operaţiunile Petrom pe acest segment", declara Tamas Mayer, membru al directoratului Petrom şi responsabil cu activitatea de marketing.

În urma tranzacţiei, Petrom a devenit acţionarul majoritar al Petrom Aviation, cu o deţinere de 69,37% din titluri, fiind obligat potrivit legis­laţie pieţei de capital să înceapă o ofertă publică de preluare.

Petrom Aviation are ca activitate de bază comercializarea produselor petroliere de aviaţie (în principal petrol turboreactor) către companiile aeriene române şi străine care operează pe aeroporturile din România. În 2007, Petrom Aviation a avut o cifră de afaceri de 154 milioane lei şi o cotă de piaţă de 30%.

Titlurile Petrom Aviation se tranzacţionează la categoria de bază a pieţei Rasdaq, sub simbolul ROFU. Firma are un capital social de 18,53 milioane lei, divizat în 185,29 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb