Ofertele de preluare pentru "Rompetrol Rafinare" şi "Rompetrol Well Services" rămân în plic

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2010

Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM.

Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM.

CNVM vrea să ştie dacă KazMunaiGaz îşi plăteşte datoriile la toamnă sau le transformă în acţiuni

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare va cere BRD Societe Generale, intermediarul ofertelor de preluare ale celor două companii "Rompetrol" listate la Bursa de Valori Bucureşti, să specifice în prospectul de ofertă dacă Grupul energetic îşi va plăti în toamnă datoriile de 571 de milioane de euro faţă de statul român sau dacă le va converti în acţiuni.

Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM a declarat, pentru ziarul BURSA:

"În şedinţa de astăzi (n.r. ieri), am avut o notă de la Direcţia Emitenţi în care ni se propune introducerea în pros-pectul de ofertă a informaţiei privind emisiunea de obligaţiuni din anul 2003 şi care are scadenţa în octombrie 2010. La data respectivă exista precizarea potrivit căreia la scadenţă fie se achită datoria, fie se va face conversia obligaţiunilor în acţiuni. Acestea sunt informaţii care ar trebui cuprinse în prospectul de ofertă şi vom solicita intermediarului completarea în acest sens."

Deşi "The Rompetrol Group" nu a trimis CNVM copia contractului prin care KazMunaiGaz a achiziţionat acţiunile "The Rompetrol Group" NV Olanda în 2007, arbitrul pieţei de capital analizează, încă, posibilitatea aplicării unor noi sancţiuni. Preşedintele Comisiei ne-a mai spus: "Din informaţiile transmise de TRG, contractul dintre TRG şi KMG cuprinde date confidenţiale. În această situaţie, vom analiza împreună cu juriştii noştri în ce măsură mai pot fi aplicate sancţiuni".

În lipsa informaţiilor solicitate reprezentanţilor Grupului Rompetrol, ofertele de preluare de la cele două companii Rompetrol rămân în stand-by: "Nu am luat încă nicio decizie în privinţa ofertelor de preluare de la Rompetrol pentru că nu am primit informaţii suplimentare", a completat doamna Anghelache.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. "Sfortarile" CNVM da a apara actionarii minoritari vin cu intarziere pt. ca ofertele trebuiau facute la timp, adica in 2007 conform legii.

    Acum degeaba se mai agita ca valorile tot mici vor fi.

    Trist, foarte trist sa nu se respecte legea ... 

    Dura lex, sed lex !As vrea legi k lumea in RO...

    1)S-ar putea ca "datele confidentiale " din contract sa reprezinte un angajament al lui Raciu cum ca "aranjeaza " el la CNVM ca pretul actiunilor sa fie unul modic. 2) pai daca doamna din imagine ar fi facut un regulament prin care sa fie aparati minoritarii credeti ca ar mai fi ramas in functie . Nu. Nici poveste. Si atunci a facut un regulament din care poti intelege ce vrei !

    Si-au dat mana impotriva investitorilor. Fie amana kazahii, fie amana CNVM. Kazahii urmaresc sa plateasca cat mai tarziu, statul urmarea sa duca oferta in 2010 sa incaseze 16% impozit pe profitul din actiuni, care a fost suspendat in 2009. CNVM s-a comportat jalnic. Nu-si justifica salariile exorbitante. Ofertantul nu trebuia sa fie considerat TRG, ci KMG din Kazahstan. Si acum ce face CNVM daca kazahii nu vor sa le trimita "informatii suplimentare"? Stau asa in asteptare 10-20 de ani, gandindu=se ce sanctiuni sa mai dea? CNVM este de rasul curcilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb