OFICIAL SUA: Înăsprirea reglementărilor Germaniei în domeniul securităţii reţelelor 5G este un pas pozitiv

I.M.
Internaţional / 11 aprilie 2019

Înăsprirea reglementărilor Germaniei în domeniul securităţii reţelelor 5G este un pas pozitiv

Statele Unite doresc ca guvernele să urmeze exemplul Germaniei în ceea ce priveşte adoptarea unor standarde de securitate mai stricte pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, a declarat un oficial american din domeniul securităţii cibernetice, adăugând că în acest fel utilizarea echipamentelor producătorilor chinezi va fi practic exclusă, transmite Reuters, citat de News.ro.

Germania a adoptat luna trecută criterii mai stricte pentru vânzătorii care furnizează echipamente pentru reţele, fără să adopte un tratament special pentru grupul chinez Huawei Technologies , afirmând în schimb că toţi furnizorii trebuie să respecte aceleaşi reguli.

Decizia Germaniei a fost considerată o lovitură pentru Washington, care a condus eforturile de a convinge guvernele occidentale să interzică echipamentele Huawei, din cauza îngrijorării că acestea ar putea fi utilizate pentru a susţine spionajul din partea statului chinez. Huawei a respins în repetate rânduri aceste acuzaţii.

Robert Strayer, secretar adjunct pentru politici în domeniul cibernetic, comunicaţii internaţionale şi informaţii în Departamentul de Stat, a spus că Washingtonul a aprobat măsura Germaniei, conform News.ro.

"Am încurajat ţările să adopte reglementări de securitate bazate pe riscuri. Şi credem că aplicarea riguroasă a legilor respective...va conduce în mod inevitabil la interzicerea Huawei În acest moment dorim ca guvernele să adopte standarde de securitate cum sunt cele din Germania. Considerăm că a fost un pas foarte bun pentru standardele germane", a spus Strayer.

Reglementările germane stipulează că echipamentele de importanţă majoră trebuie să fie utilizate numai după evaluarea şi certificarea de către autoritatea de reglementare federală BSI, iar componentele de bază pot fi achiziţionate doar de la vânzători şi producători de încredere, mai scrie News.ro.

Operatorii germani de telecomunicaţii s-au opus interzicerii Huawei, afirmând că trecerea la reţelele 5G ar fi întârziată timp de mai mulţi ani. În acelaşi timp, Berlinul a dorit să îşi exprime independenţa faţă de Washington, în faţa avertismentelor că SUA nu va mai putea face schimb de informaţii secrete cu aliaţii săi care folosesc tehnologia Huawei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb