Oil Terminal - afaceri şi profit în creştere

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai

Oil Terminal - afaceri şi profit în creştere

English Version

Cantitatea de produse derulate prin intermediul operatorului portuar s-a majorat cu aproape 12%, până la 2,44 milioane de tone

Operatorul portuar Oil Terminal (OIL) a obţinut, în primul trimestru al anului, un profit net de 28,4 milioane de lei, mai mare cu 21,6% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, în vreme ce cifra de afaceri netă s-a ridicat la 112,6 milioane de lei, în creştere cu 31,5%, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creşterea apare în condiţiile majorării cantităţii de produse derulate prin intermediul operatorului portuar din Constanţa cu 11,9%, de la 2,17 milioane de tone în primele trei luni ale anului trecut, la aproape 2,44 milioane de tone în primul trimestru al acestui an. Cea mai mare pondere o reprezintă cantitatea derulată de ţiţei, ce a fost de circa 1,17 milioane de tone. Cantitatea de motorină derulată s-a ridicat la 914 milioane tone, în creştere 8,8%, în vreme ce cantitatea de produse chimice a fost de 199 milioane tone, cu 19,2% mai mare decât cea din primele trei luni ale anului trecut. Pe de altă parte, cantităţile de benzină şi păcură derulate prin operatorul portuar au scăzut, în perioada de raportare.

De asemenea, pentru acest an ANRM a majorat tarifele de derulare a ţiţeiului şi produselor petroliere prin terminalul de la Marea Neagră cu 19,7%, faţă de cele de anul trecut.

În primele trei luni din 2024, cheltuielile totale ale Oil Terminal s-au ridicat la aproape 80 milioane de lei, cu 32,6% peste cele din primul trimestru al anului trecut, cele mai mari fiind cheltuielile cu personalul, în sumă de 34,3 milioane lei, în creştere cu 18,8%. Profitul din exploatare a fost de 35,9 milioane lei, cu 20,7% peste cel din primele trei luni ale anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere din activităţi financiare de 2,7 milioane de lei.

La finele lunii trecute, acţionarii companiei au aprobat alocarea a 90% din profitul anului 2023 ca dividende, respectiv suma de 9,6 milioane lei, plăţile urmând să se facă începând cu data de 10 iunie.

Statul Român deţine, prin Ministerul Energiei, 87,7% din operatorul portuar din Constanţa, a cărui evaluare bursieră se ridică la circa 360 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb