Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iulie 2017

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii

Oltchim a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi, pentru pachetele de active ale societăţii, acestea urmând să fie analizate în perioada următoare, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Oltchim, societate în reorganizare judiciară, anunţă încheierea în data de 6 iunie 2017 a etapei de depunere a ofertelor finale în procesul competitiv privind vânzarea pachetelor de active ale societăţii. Vă informăm că societatea a primit oferte angajante de la nouă ofertanţi. Acestea vor fi analizate în perioada următoare", se arată în document, potrivit Agerpres.

Printre ofertanţi se află şi Chimcomplex Borzeşti, membră a grupului SCR, care doreşte preluarea activelor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea pentru a crea un gigant românesc în industria chimică, conform unui comunicat de presă al companiei.

În acest sens, Chimcomplex vizează pe mai departe crearea Companiei Române de Chimie - viitor jucător important din punct de vedere al relevanţei regionale în industria chimică, precizează compania.

În sprijinul Chimcomplex s-au alăturat gigantul american Tricon Energy, cu o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari, ca partener comercial, cinci bănci europene şi două fonduri de investiţii.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Tribunalul Vâlcea a decis, pe 28 iunie, să confirme modificarea planului de reorganizare a "Oltchim", certificând, astfel, noua metodă de vânzare, prin nouă pachete de active.

Autorităţile au anunţat, vara trecută, noua metodă de vânzare a "Oltchim" - prin împărţirea în nouă pachete de active, după ce Comisia Europeană a anunţat o investigaţie privind un posibil ajutor de stat, asupra cumpărătorului combinatului.

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele "Oltchim" sunt oferite spre vânzare grupate în nouă pachete: Uzinele clor - alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică - Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică - Râmnicu Vâlcea.

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării este de 307 milioane euro.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vanzarea de pachete de active nu este privatizare,este un prefaliment.Daca se dorea privatizarea ,in baza planului de reorganizare se iesea din insolventa si apoi se putea privatiza. Min. Ec . trebuie sa explice incalcarea legii. Olchim nu trebuie distrusa si Guvernul Romaniei trebuia sa intervina daca era interes pt industria chimica prin acest procedeu, ..Sa vedem finar sa nu existe 9 companii carelul,s sa inlocuiasca Oltchim . In acest caz se impune crearea unei societati comerciale cu actionari cei cumparatori a celor 9 active.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb