"Oltchim" estimează trecerea pe profit, după preluarea "Arpechim"

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2010

Constantin Roibu, Director General al "Oltchim"

Constantin Roibu, Director General al "Oltchim"

"Oltchim" a încheiat procedura de achiziţie a activelor petrochimiei din cadrul Arpechim Piteşti, de la OMV Petrom, după ce Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea, la începutul săptămânii trecute, potrivit unui comunicat al companiei.

În 2010, odată cu repornirea petrochimiei Arpechim în aprilie 2010, "Oltchim" estimează că va realiza o cifră de afaceri de 674 milioane euro, cu rezultat net pozitiv, precizează reprezentanţii companiei. Cifra de afaceri a companiei, în 2009, a fost de 254 milioane euro, ca urmare a func-ţionării sub 50% din capacitate ca rezultat al lipsei de materii prime: etilena şi propilena.

Documentele semnate de Constantin Roibu, Director General al "Oltchim" şi Mariana Gheorghe, Director General Executiv "Petrom" finalizează transferul tuturor activelor petrochimiei Arpechim (clădiri şi instalaţii) şi a terenului aferent acestora, se precizează în comunicat. De asemenea, tot personalul care operează şi exploatează aceste active a fost transferat de la OMV "Petrom" la "Oltchim".

Constantin Roibu a declarat: "Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia ţinând cont de faptul că activitatea de petrochimie de pe platforma Arpechim a fost proiectată, încă de la înfiinţare, pentru a funcţiona ca un sistem integrat cu activitatea combinatului "Oltchim". Tranzacţia finalizată astăzi (n.r. vineri) va permite Oltchim să înceapă imediat operaţiunile de revizie a instalaţiilor Arpechim în vederea repornirii acestora".

"Oltchim" Râmnicu Vâlcea este cea mai importantă unitate din industria petrochimică din România, lider în Europa Centrală şi de Est la PVC, sodă caustică, polioli, plastifianţi. Societatea are ca acţionar majoritar statul român, prin Minis-terul Economiei (54,79%). În 2008, cifra de afaceri a companiei a fost de 528 milioane euro. Acţiunile "Oltchim"sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, categoria I de tranzacţionare.

Pierderi de 209,8 milioane lei, în anul 2009

Pierderile "Oltchim" s-au micşorat uşor comparativ cu 2008, până la 209,89 milioane lei (49,53 milioane euro), anul trecut, potrivit rezultatelor financiare preliminare, pe fondul unor afaceri în scădere cu 44%.

Veniturile totale ale societăţii s-au cifrat la 1,09 miliarde lei, fiind cu 45% sub cele din 2008, în timp ce cheltuielile totale au fost reduse cu 42%, până la 1,30 miliarde lei.

Datoriile companiei se ridică la 1,88 miliarde lei, din care suma de 1,15 miliarde lei trebuie plătită într-o perioadă de un an. Creanţele societăţii însumează 200 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oltchim nu se va putea redresa niciodata.Societatea este in colaps inca din 1998-2000, fapt cunoscut dar nerecunoscut de statul roman.Sunt raspunzatori managerii si lipsa unei strategi a statului .Bani aruncati pe fereastra.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb