Omer Tetik: "Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România"

A.C.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 iunie 2015

Omer Tetik: "Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România"

MIRSANU.RO: Banca Transilvania şi OTP Bank au depus oferte pentru cumpărarea Piraeus Bank România

Actualizare 17:06 Piraeus Bank România: "În acest moment nu există planuri definitivate în privinţa operaţiunilor băncii"

Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România, a declarat, ca răspuns la zvonurile privind mai multe oferte de preluare a băncii greceşti, că "în acest moment nu există planuri definitivate în privinţa operaţiunilor Piraeus Bank România, acestea urmând să fie finalizate conform strategiei companiei mamă, până în 2018".

Potrivit reprezentantului băncii, Piraeus Bank este o entitate listată la bursă şi "nu putem comenta în baza unor informaţii din piaţă. Dacă apar dezvoltări concrete în legătură cu acest subiect, ne vom informa toţi partenerii în mod prompt".

(E.D.)

---

Actualizare 16:58

"Nu suntem în negocieri pentru preluarea Piraeus Bank România, dar suntem interesaţi în continuare de achiziţii", a declarat astăzi Omer Tetik, executivul Băncii Transilvania, care a menţionat că au avut loc discuţii cu reprezentanţii băncii greceşti, însă nu pe bază de oferte, ci de principiu.

(Elena Deacu)

---

Banca grecească Piraeus Bank a primit luna trecută aproximativ cinci oferte indicative pentru achiziţia Piraeus Bank România, printre ofertanţi aflându-se Banca Transilvania şi OTP Bank, au declarat, pentru jurnalul de tranzacţii mirsanu.ro, surse din piaţă.

De asemenea, potrivit surselor citate de mirsanu.ro, de achiziţia Piraeus Bank România mai sunt interesate şi fonduri americane de investiţii.

Discuţiile de vânzare pentru Piraeus Bank România se poartă la Atena, conform informaţiilor disponibile pentru jurnalul de tranzacţii mirsanu.ro. Tranzacţia al cărei preţ poate varia în jurul a 150 - 200 milioane de euro, trece în faza de analiză financiară, susţin sursele citate de mirsanu.ro.

Recent, Piraeus Bank România a încheiat vânzarea unui portofoliu de credite de consum neperformante negarantate cu o valoare nominală de circa 185 milioane euro către Kruk, pentru 12 milioane de euro, potrivit mirsanu.ro.

Volksbank România a încheiat o tranzacţie similară cu Banca Transilvania, prin vânzarea portofoliului de credite de 495 milioane euro cu cinci luni înainte de a anunţa vânzarea pachetului integral către BT.

OTP Bank a plătit 39 milioane de euro pentru a achiziţiona grupul portughez Millennium.

Pe 21 mai, Anthimos Thomopoulos, şeful Piraeus Bank Grecia, spunea că până în 2018 va vedea ce va face cu operaţiunile din România şi Bulgaria, potrivit Financial Times.

Băncile greceşti s-au angajat încă din anii anteriori la planuri de reducere a operaţiunilor pe pieţele străine, în contextul în care Grecia se confruntă cu dificultăţi în plata datoriilor către principalii săi creditori externi, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Băncile elene se confruntă şi cu problema retragerilor deponenţilor, care au depăşit 30 de miliarde de euro de la începutul anului.

În primul trimestru, Piraeus Bank România a obţinut venituri nete de 21 milioane de euro, iar rata creditelor neperformante în ansamblul portofoliului este de 26%. Piraeus Bank România a raportat un profit brut de 2,1 milioane de euro pentru 2014.

Grupul bancar grecesc Piraeus a venit în România în anul 2000, când a cumpărat Pater Bank, cu două sucursale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ar fi bine sa cumpere Transilvania pe Pireus.

    Grecii nu cedeaza nimic la credite CHF, sunt si incurcati aici si la ei acasa. 

    1. Nu stiu la ce va asteptati in acest caz. TLV nu a cedat nimic nici cand a cumparat VBK. Era o continuare a ofertei VBK, din pacate mult, mult mai proasta.

      vrei sa spui ca TLV a luat tzeapa?

      ai dreptate si eu sustin BT. sa fie intr-un ceas bun

      Piraeus Bank este o banca perfida ... la semnarea contractului dobanzile sunt bune pentru ca pe parcurs sa le schimbe in baza unor prevederi strecurate in Contractul special ... trebuie sa va feriti de aceasta banca , face si o reclama mincinoasa ! PM

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb