OPINIE SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Vânzările se intensifică, bitcoin se prăbuşeşte la 42.000 de dolari"

S.B.
Piaţa de Capital / 17 mai 2021

"Vânzările se intensifică, bitcoin se prăbuşeşte la 42.000 de dolari"

Preţul bitcoin a scăzut cu peste 25% în ultimele şapte zile, atingând un minim de 42.025 de dolari în weekend, pe măsură ce mulţi investitori şi-au retras profiturile.

Bitcoin, precum şi alte monede similare, cum ar fi ethereum, care au avut căderi similare în ultima săptămână, au scăzut după o perioadă uluitoare, cu o dublare a preţului de la începutul anului 2021.

Pe fondul unui val de retrageri de profituri săptămâna trecută, în mare parte motivul scăderilor este pus pe seama lui Elon Musk, CEO-ul Tesla, după o serie de tweet-uri ale acestuia despre bitcoin, consumul de energie şi poziţia companiei privind acest criptoactiv.

"Suntem îngrijoraţi de creşterea rapidă a folosirii combustibililor fosili pentru minarea şi tranzacţiile Bitcoin, în special a cărbunelui, care are cele mai grave emisii dintre toţi combustibilii", a scris Musck pe Twitter.

"Criptomoneda este o idee bună din multe puncte de vedere şi credem că are un viitor promiţător, dar acest lucru nu se poate realiza cu un cost uriaş pentru mediu."

"Tesla nu îşi va vinde Bitcoin şi intenţionăm să-l folosim pentru tranzacţii de îndată ce mineritul trece la o energie mai durabilă. De asemenea, analizăm alte criptomonede care utilizează mai puţin de 1% din raportul energie/tranzacţie al Bitcoin."

Cu toate acestea, Musk însuşi părea să contracareze multe zvonuri în această dimineaţă, după ce a clarificat că Tesla nu a vândut niciun bitcoin recent.

După ce a coborât la 42.000 de dolari, Bitcoin şi-a revenit, tranzacţionându-se la 44.300 de dolari în această dimineaţă, iar ethereum la 3.376 de dolari, după ce scazuse la un minim de 3.095 de dolari.

Facebook va lansa un stablecoin american

Grupul din spatele proiectului Libra al Facebook intenţionează să lanseze un stablecoin bazat pe dolarul american, după ce şi-a redus ambiţiile globale pe fondul reţinerilor faţă de planurile sale din Elveţia.

Asociaţia Diem, care anterior era cunoscută sub numele de proiectul Libra al Facebook şi este formată din 26 de firme din domeniul financiar şi organizaţii non-profit, a declarat într-un comunicat că îşi mută principalele operaţiuni din Elveţia în Statele Unite.

Acesta a spus că va rula acum un sistem de plăţi bazat pe blockchain, care permite transferul în timp real de stablecoins Diem, cu planuri de a se înregistra ca o afacere de servicii monetare la Reţeaua de Combatere a Criminalităţii Financiare a Departamentului Trezoreriei SUA.

Stablecoins, monede digitale raportate la cursul unei monede tradiţionale, sunt utilizate din ce în ce mai mult prin numeroase reţele. Silvergate Bank, cu sediul în California, va emite stablecoin Diem USD şi va gestiona rezerva Diem USD, un program pilot fiind aşteptat înainte de lansarea completă.

"Suntem hotărâţi să construim un sistem de plăţi sigur pentru consumatori şi companii, un sistem care face plăţile mai rapide şi mai ieftine", a spus asociaţia.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dupa valul de infectari cu noul coronavirus o sa vina un val de noi "clienti" cu probleme cardiace.

    caritasul cind nu a mai gasit noi fraieri sa intre la cumparare

    sa dus pe................... 

    cripto nu ar trebui sa existe , e o teapa negarantata de absolut nimic in lumea asta mare.

    e nimic, e un vis gol.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb