OPINII Insecuritatea apei este una dintre cele mai mari ameninţări pentru fermieri

F.A.
Miscellanea / 27 martie 2023

Insecuritatea apei este una dintre cele mai mari ameninţări pentru fermieri

Apa este o resursă vitală de viaţă şi este esenţială pentru creşterea şi întreţinerea tuturor organismelor vii. Pentru agricultori, apa este deosebit de importantă pentru irigarea culturilor şi hrănirea animalelor. Prin urmare, este important să fim conştienţi de potenţialele ameninţări care pot pune în pericol această resursă preţioasă şi să ştim cum să le gestionăm eficient pentru protejarea eficientă a culturilor.

Există numeroase ameninţări naturale care pot pune în pericol apa utilizată în agricultură. Schimbările climatice reprezintă o preocupare din ce în ce mai mare, deoarece pot duce la apariţia unor fenomene meteorologice extreme care pot diminua cantităţile de apă necesare pentru susţinerea fermelor. Seceta reprezintă astăzi una dintre cele mai frecvente ameninţări. Atunci când o regiune se confruntă cu o lipsă prelungită de precipitaţii, aceasta poate provoca o lipsă de apă pentru irigaţii, ceea ce face ca anumite culturi să sufere pierderi semnificative, fapt ce pune în pericol eficienţa şi supravieţuirea fermelor. În mod similar, inundaţiile pot reprezenta o problemă pentru fermieri, deoarece pot cauza contaminarea apei, distrugerea culturilor şi a terenurilor agricole, ceea ce duce la o scădere semnificativă randamentului culturilor.

Pe lângă ameninţările naturale, există şi ameninţări de origine umană cu referire la apa utilizată în agricultură. Extracţia excesivă de apă duce la scăderea nivelului apei freatice şi la o lipsă de apă pentru agricultură. În plus, practicile ineficiente de gestionare a apei, cum ar fi stocarea, livrarea, programarea sau aplicarea, pot, de cele mai multe ori, pune în pericol apa utilizată în agricultură, deoarece pot duce la pierderi şi la o scădere a disponibilităţii ei.

Aplicarea excesivă a îngrăşămintelor cu azot poate duce la contaminarea directă a apei potabile cu nitraţi şi nitriţi, precum şi la scurgeri care pot duce la o serie de probleme devastatoare în ecosistemele de apă dulce şi în bazinele hidrografice de coastă. Aceste efecte semnificative asupra mediului au făcut ca eficienţa utilizării azotului şi gestionarea îngrăşămintelor să devină priorităţi-cheie pentru combaterea efectelor dăunătoare ale aplicării azotului în agricultură.

Din fericire, există soluţii care pot fi puse în aplicare pentru a proteja apa utilizată în agricultură. Unele practici durabile sunt concepute pentru a maximiza utilizarea tuturor inputurilor pe bază de azot necesare, reducând în acelaşi timp la minimum pierderile de azot, pentru a produce nu numai cel mai ridicat randament al investiţiei, ci şi pentru a diminua impactul agriculturii asupra mediului. De exemplu, fermierii români au acum acces la biostimulantul Utrisha N dezvoltat de Corteva Agriscience pentru a sprijini gestionarea azotului în mod sustenabil. De asemenea, compania pune la dispoziţia fermierilor cei mai adaptaţi şi rezistenţi la secetă hibrizi de porumb din portofoliul Pioneer® Optimum® AQUAmax®, care le permit să obţină rezultate bune chiar şi în condiţii climatice nefavorabile. Aceşti hibrizi prezintă un front genetic de top, combinând armonios stabilitatea cu potenţialul maxim de producţie al porumbului de ultimă generaţie.

În plus, creşterea capacităţii de stocare a apei poate contribui la creşterea disponibilităţii ei pentru agricultură. În cele din urmă, monitorizarea şi protejarea surselor de apă împotriva contaminării, a utilizării excesive şi a altor ameninţări provocate de om pot contribui la garantarea faptului că apa utilizată în agricultură este sigură şi disponibilă pentru anii următori.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. reclama mascata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb