Oraşul Milano se confruntă cu o creştere a sărăciei

A.P.
Miscellanea / 6 decembrie 2020

Oraşul Milano se confruntă cu o creştere a sărăciei

Capitala financiară şi a modei din Italia, Milano este unul dintre cele mai bogate oraşe din lume. Dar a fost greu lovit economic de primul val al pandemiei, iar acum se confruntă cu o creştere a sărăciei, relatează The Independent, citat de Digi24.

Aproximativ 5,5 milioane de oameni au ajuns sub pragul sărăciei în Italia, anul acesta, ridicând numărul total al celor care trăiesc în lipsuri la 14 milioane. Adică aproape unul din patru italieni.

Confruntat cu cel de-al doilea val al pandemiei, cel mai bogat oraş din Italia se străduieşte să rămână pe linia de plutire, dar mulţi oameni suferă de sărăcie şi aici.

Roberto este unul dintre aceştia. Divorţul, fiul de 26 de ani care a rămas şomer şi închiderea afacerii din cauza pandemiei i-au stors economiile şi aproape l-au lăsat pe drumuri. Acum este voluntar - şi beneficiar - al unei asociaţii care oferă mâncare oamenilor săraci. De la guvern nu primeşte niciun ajutor.

Valerio Ferrandi este coordonator al distribuţiei de mâncare pentru Brigăzile Solidarităţii. A fondat organizaţia în 8 martie, când Italia a intrat pentru prima dată în stare de urgenţă, pentru că a prevăzut criza economică ce avea să urmeze.

"Ajutorul reciproc este singurul antidot pentru acest virus. Statul e fragil şi se prăbuşeşte sub greutatea pandemiei. Nu oferim doar mâncare, ci reconstruim comunitatea", spune el.

Autorităţile locale din Milano au alocat luna trecută ajutoare sociale în valoare de 700.000 de euro pentru alimente şi cheltuieli utilitare. Municipalitatea a primit 36.000 de cereri de ajutor pentru mâncare. A aprobat 15.800, la care s-au adăugat apoi încă 5.400. Ceilalţi nu îndeplineau criteriile.

Şeful departamentului pentru asistenţă socială, Gabriele Rabaiotti, spune că mulţi nu sunt prinşi în aceste ajutoare.

"Mă tem că nu am văzut încă adevărata amploare a pandemiei, pentru că mulţi nu intră în schema de ajutor social şi alţii îşi cheltuiesc încă economiile", spune el.

Italienii care au rămas fără bani recurg la casele de amanet pentru a-şi cumpăra cele de strictă necesitate. Giuseppe Gentile, directorul reţelei de amanet ProntoPegno, estimează o creştere cu 30% a bunurilor amanetate în Milano, comparativ cu anul trecut.

"Vedem obiecte cu o valoare mai mare decât în alte oraşe - ceasuri Rolex, coliere Cartier. Asta arată că şi oamenii bogaţi au probleme cu banii", a spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb