ORDONANŢA MILITARĂ NR.10 A STABILIT Relaxarea intervalului de circulaţie pentru pensionari

G.M.
Politică / 27 aprilie 2020

Relaxarea intervalului de circulaţie pentru pensionari

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani au două interval de timp în care pot ieşi din casă până la ridicarea stării de urgenţă. După ce măsura a fost anunţată în prealabil de preşedintele Klaus Iohannis, Marcel Vela - ministrul de interne - a emis Ordonanţa militară nr. 10, prin care intervalele de timp destinate persoanelor vârstnice au fost stabilite între orele 7:00-11:00 şi 19:00-22:00.

Marcel Vela a spus: "În aceste intervale persoanele cu vârsta de peste 65 de ani pot ieşi din casă pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, pentru deplasări scurte în apropierea locuinţei legate de activităţile fizice individuale sau din alte motive justificate, cum ar fi îngrijirea unui minor sau a unei persoane cu dizabilităţi, etc. Pentru aceste deplasări se menţin dispoziţiile din Ordonanţa militară nr. 3 privind declaraţia pe propria răspundere. În rest, persoanele respective se pot deplasa oricând, fără limită de timp, pentru interes profesional, asistenţă medicală, tratamente medicale, pentru desfăşurarea activităţilor agricole sau comercializarea produselor agroalimentare rezultate din munca din gospodărie".

Tot pentru ajutorarea acestor persoane, operatorii economici care comercializeaza alimente şi bunuri de strictă necesitate îşi vor organiza programul de lucru pentru a facilita accesul vârstnicilor în magazinele respective, a mai anunţat ministruil de interne.

A doua măsură dispusă prin ordonanţa militară se referă la prelungirea suspendării zborurilor către şi dinspre Spania, Austria, Belgia, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa şi Germania până în 14 mai inclusiv.În această perioadă sunt permise doar zborurile care efectuează transport de marfă, corespondenţă, umanitar sau care asigură servicii medicale de urgenţă, tehnice şi aterizări tehnice necomerciale.

Ultimul punct din noua ordonanţă militară se referă la activitatea factorilor poştali. Aceştia, pe durata stării de urgenţă, vor lăsa trimiterile poştale în cutia poştală a destinatarului, iar dacă aceasta nu există le vor afişa pe uşa locuinţei acestuia, cu excepţia actelor de procedură judiciară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Drepturile și libertățile omului sunt fundamentale și nu pot fi îngrădite de niciun sistem militar. S-a cam abuzat de oamenii peste 65 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb