Organizăm Euro 2020, dar fără să finalizăm tot ce ne-am propus

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 3 februarie 2020

Organizăm Euro 2020, dar fără să finalizăm tot ce ne-am propus

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat la finalul Comitetul interministerial de pregătire şi organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal, că EURO 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate. Gică Popes-cu, fost internaţional, actual consilier la Guvern, a fost mai puţin triumfalist în declaraţii.

Ministrul a ţinut să asigure opinia publică de faptul că nu mai pot apărea surprize neplăcute: "Marcăm de aici, din sediul Guvernului, intrarea în faza finală de pregătire a EURO 2020, eveniment de maximă importanţă pentru ţara noastră. După dis-cuţiile de astăzi vă pot reconfirma că EURO 2020 va avea loc la Bucureşti în cele mai bune condiţii asumate de statul român. Acest eveniment este o certitudine pentru Româ-nia. În această şedinţă, Compania Naţională de Investiţii (CNI) ne-a informat că toate facilităţile necesare acestui important eveniment vor fi finalizate şi vor fi disponibile în momentul începerii turneului final. Suntem în linie dreaptă cu tot ceea ce înseamnă pregătiri. Pot anunţa public că toate scrisorile de garanţie au fost implementate de partea română. Intrăm în etapa operaţională a acestui proiect, toate ins-tituţiile statului prezente azi aici sunt pregătite pentru acest eveniment, îşi cunosc foarte bine rolul, ştiu ce au de făcut de acum încolo. UEFA şi-a finalizat calendarul regulat de vizite în România pentru organizarea acestui Campionat European, ultima vizită a avut loc în luna ianuarie. Din acest moment există prezenţă permanentă din partea oficialilor UEFA în România pentru a se ocupa de chestiunile operative care pregătesc acest eveniment". Acesta a explicat că lucrările la linia ferată care va lega Aeroportul Henri Coandă de Gara de Nord din Capitală şi la Aeroportul Băneasa au început: "Linia ferată care leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord şi modernizarea Aeroportului Băneasa sunt în proces de implementare. Este practic un plus pe care autorităţile române îl aduc planului de mobilitate oferit la momentul angajării la acest Campionat European".

Gică Popescu a ţinut să facă o delimitare clară între ceea ce s-a promis pe plan intern şi ceea ce cuprinde planul de candidatură: "Au mai rămas şi lucruri care trebuie finalizate sau care sunt în curs de implementare şi m-aş referi în primul rând la bazele de pregătire. Din păcate, avem câteva probleme de acest gen. În legătură cu finalizarea construcţiei a celor 4 stadioane, aceasta nu face parte din planul de candidatură. Avem unul dintre cele mai bune planuri de mobilitate dintre cele 12 oraşe organizatoare (...) Lumea nu se opreşte după EURO 2020. Dacă vom aduce în viitor alte competiţii de interes naţional, o să fie importante aceste îmbunătăţiri ale infrastructurii. Trebuie să avem infrastructură sportivă, astfel încăt fotbalul românesc să înceapă să producă".

Directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu, a vorbit despre stadiul lucrărilor la stadioane: "Stadionul Steaua are 75% grad de execuţie. În prima parte a lunii februarie, va fi gata montarea acoperişului. Gazonul va fi unul hibrid, la fel ca cel de la Arcul de Triumf, stadion finalizat în proporţie de 60%. Începând din luna martie, vom demara acţiunea de montare a gazonului. Ele vor fi gata până la EURO pentru a se putea des-făşura antrenamente. Giuleştiul este într-un stadiu fizic de 35%. Săptămâna viitoare se termină turnarea plăcii de beton şi începe montarea elementelor de structură. Până în septembrie va fi gata, cel târziu".

Ţara noastră a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb