ORNISS NEAGĂ CĂ INFORMAŢIA PROVINE DE LA EI Mai mulţi demnitari ar fi participat la şedinţele CSAT fără a avea certificate ORNISS

F. A.
Politică / 1 august 2012

Mai mulţi demnitari ar fi participat la şedinţele CSAT fără a avea certificate ORNISS

UPDATE

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a precizat, astăzi, că nu a solicitat certificatul ORNISS după ce a preluat mandatul deoarece Legea 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate prevede că demnitarii nu au nevoie de acesta pentru accesul la informaţiile secrete.

UPDATE: Corlăţean şi Dobriţoiu ar fi îndeplinit procedurile

Procedurile în cadrul certificării lui Titus Corlăţean şi a lui Corneliu Dobriţoiu au fost îndeplinite, potrivit unor comunicate ale Ministerelor respective, astfel încât nu a existat un impediment legal pentru participarea lor la şedinţele CSAT.

Totodată, ORNISS a emis un comunicat de presă în care precizează că: "ORNISS nu a primit şi nu a răspuns niciunei solicitări adresate instituţiei noastre de către doamna Simona Ela Fica şi care să facă referire la accesul la informaţii clasificate. Prin urmare, documentul respectiv nu a fost emis şi nu a fost transmis de către ORNISS."

----------------------------

Mai mulţi demnitari au participat la şedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) fără a avea certificate de la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), printre aceştia numărându-se preşedintele interimar, Crin Antonescu, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ministrul de Externe, Andrei Marga şi ministrul de Interne, Ioan Rus, potrivit B1, conform informaţiei jurnalistei Simona Ela Fica.

Antonescu a convocat CSAT după atentatul din Bulgaria, iar 2 zile mai târziu, Guvernul a aprobat o suplimentare la bugetul Serviciului Român de Informaţii de 5 milioane lei.

Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor de Stat exercită atribuţii reglementare, de autorizare, evidenţă şi control cu privire la protecţia informaţiilor clasificate. Potrivit legii obţinerea certificatului ORNISS este obligatorie pentru orice membru CSAT.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb