OTP Balansis devine OTP Obligaţiuni

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iunie 2011

OTP Balansis devine OTP Obligaţiuni

Fondul de investiţii diversificat "OTP Balansis", administrat de "OTP Asset Management SAI", a devenit fondul de investiţii "OTP Obligaţiuni", potrivit reprezentanţilor societăţii-administrator.

Dan Popovici, director de investiţii la "OTP Asset Management SAI", a motivat modificarea fondului prin dorinţa de flexibilitate şi adaptare continuă la nevoile investitorilor. Domnia sa ne-a declarat: "Trendul care s-a conturat în ultimii ani pe piaţa fondurilor mutuale de a plasa resursele suplimentare în fonduri monetare şi de obligaţiuni se păstrea-ză". Dan Popovici a adăugat: "Aşa cum arată şi statisticile oficiale, numărul de investitori şi activele nete ale acestor fonduri sunt în continuă creştere, ceea ce ne conduce spre ideea că piaţa românească este încă una cu apetit mediu şi scăzut la risc. Acest aspect, împreună cu succesul fondului de obligaţiuni în Euro lansat în octombrie 2010, OTP Euro Bond, ne-au determinat să transformăm fondul OTP Balansis RO, fond diversificat (cu plasamente şi în acţiuni) în noul fond OTP Obligaţiuni". Astfel, potrivit domniei sale, investitorii vor putea accesa performanţele pieţelor de obligaţiuni, atât din ţara noastră cât şi din alte state, pe termen mediu, cu o toleranţă la risc din acelaşi regis-tru. Domnia sa este de părere că schimbarea va oferi posibilitatea investitorilor de portofolii di-versificate să îşi creeze singuri portofoliile prin plasamente ponderate între fondurile ad-ministrate de "OTP Asset Management".

Societatea se află pe locul al patrulea în topul societăţilor de adminis-trare a investiţiilor cu cele mai mari cote de piaţă la sfârşitul lunii anterioare, de 2,82% şi cu o valoare a activelor totale de 190,3 milioane lei.

Subscrierile nete pe ansamblul fondurilor deschise de investiţii au însumat la finele lunii mai peste 43 milioane de euro, din care 14,3 milioane de euro la fondurile monetare şi 17,1 milioane de euro la fondurile denominate în euro.

Volumul activelor nete înregistrat la finele lunii mai de fondurile des-chise a fost de 1,56 miliarde de euro, cu circa 2% mai mult decât luna anterioară, în timp ce activele nete ale fondurilor închise au fost de 0,057 miliarde de euro.

În ţara noastră există 77 de fonduri de investiţii, dintre care 19 fonduri închise (Alte Organisme de Plasament Colectiv) şi 58 fonduri deschise (Organisme de Plasament Colectiv in Valori Mobiliare).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb