OTP Bank îi trimite în Ungaria pe debitorii care doresc să dea în plată

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2016

OTP Bank îi trimite în Ungaria pe debitorii care doresc să dea în plată

ACTUALIZARE 17:52 OTP Bank: "Legea dării în plată defineşte faptul că cererile trebuie adresate creditorului"

Legea dării în plată defineşte faptul că cererile trebuie adresate creditorului, ne-au transmis reprezentanţii OTP Bank România, în cadrul unui răspuns la solicitarea ziarului BURSA pe subiect.

Aceştia subliniază: "În cazul creditelor cesionate, banca nu mai are această calitate procesuală activă de creditor. Astfel, conform menţiunilor legale cu privire la darea în plată, clienţii sunt rugaţi să se adreseze creditorului curent (în cazul amintit, OTP Factoring, prin sediul local din Bucureşti).

OTP Bank înregistrează cererile din partea tuturor clienţilor, inclusiv pe cele referitoare la credite cesionate, le redirecţionează pentru informare către noul creditor, dar, conform legii dării în plată, nu are calitatea legală de a soluţiona aceste cereri. Aşadar, pentru a putea acţiona legal, clienţii trebuie să se adreseze direct noului creditor".

(E.O.)

--------------

OTP Bank le transmite debitorilor care doresc să dea în plată să se adreseze creditorului din Ungaria căruia banca i-a cesionat creanţa.

Aşa reiese din răspunsul pe care OTP Bank l-a transmis unuia dintre clienţii săi, la notificarea acestuia de dare în plată a locuinţei cu care a garantat creditul.

Scrisoarea băncii, care a fost făcută publică, arată: "Subscrisa, OTP Bank România SA, (...) vă solicităm să vă adresaţi actualului creditor OTP Faktoring ZRT (cesioraul creanţei dumneavoastră), cu sediul în Ungaria, 1066 Budapesta, str. Mozsar, nr.8, prin Agent SC OTP Factoring SRL, punct de lucru: Bucureşti, str. Nicolae Caramfil, nr. 79, et. 3, sector 1, cod 014142, România".

Avocatul Gheorghe Piperea, care a redactat textul legislativ, ne-a spus că, potrivit legii, notificarea trebuie depusă mandatarului, respectiv entităţii de unde clientul primeşte notificări şi unde îşi achită creditul.

"Răspunsul OTP Bank este cât se poate de dispreţiutor. Ca să preîntâmpine astfel de scrisori, debitorii ar trebui să trimită notificări celor trei entităţi - băncii, creditorului către care a fost cesionat împrumutul şi entităţii din România care-l reprezintă pe noul creditor", a adăugat domnul Piperea.

Reprezentanţii băncii nu ne-au transmis completări pe subiect, până la închiderea ediţiei.

OTP Bank a vândut tot timpul credite neperformante, către o companie din grup - OTP Factoring, ne-a spus Laszlo Diosi, CEO-ul băncii, la începutul lunii februarie.

Domnia sa ne-a precizat, în cadrul unui interviu, că rata de neperformante a scăzut de la 17,8%, în 2014, la 16,7%, în 2015, dacă vorbim de creditele aflate atât în portofoliul băncii, cât şi în cel de la OTP Factoring, neperformantele OTP Bank având un nivel mai mic de 8%.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. O mișcare cel puțin inspirată a ungurilor!

    Hai să-l văd pe primul român care predă casa in Ungaria! O să facă unguru' bulan pipi pe legea românească și tot romanasul o să si ia teapa! Stai sa vezi ce tare o sa fie când se va afla cate credite sunt cesionate pe afară! Pipirea, o sa mori lipit pământului!  

    1. Eu le-as muta in Alasca prima data.

      Dupa aceea pe Luna.

      Sa fie cat mai departe si costul cat mai mare sa predai casa Ceausista. 

      Faptul ca OTP si-a vandut creanta in Ungaria este treaba lor. Tu le trimiti notificarea de dare in plata, in limba romana, la sediul lor din Ungaria, sau din Alaska, sau de oriunde. Din acel moment tu nu mai trebuie sa platesti nimic. In afara de aceasta procesul se desfasoara in localitatea debitorului. Deci sa inteleg ca problema este valoarea timbrului pentru a trimite o notificare in Ungaria?????

      Sau plangere penala daca s-au platit dobanzi cerute de entitatea din Ungaria pt ca cesionarea e legala dar perceperea de dobanzi nu e cum zice av Cuculis.

      La plangere penala reprezentantul firmei din Ungaria poate primi si notificarea darii in plata chiar in fata procurorului :) Deci sa lasam Procuratura sa-i citeze pe onorabilii recuperatori.

      Plângerea penală e soluția!

    Anaf au voie?

    Registru Comertului au voie ?

    De ce nu au macar punct de lucru in tara sa plateasca taxe si impozite in tara ? 

    3 luni jumatate de cand aceasta banca trebuia sa modifice toate contractele in urma sentintei definitive in procesul pierdut cu anpc iar ei refuza sa tina cont de acea hotarare.....si cand vad ca unii nu dorm noptile bucurandu-se de o astfel de atitudine a unei societati care se sustine prin hotie.....imi vine sa vomit!

    Romani........

    1. Poti da detalii ?

    Ofer cazare la oradea si translator :))))))))

    1. pentru tur de oras, cultivata si politicoasa, de profesie lucratoare bancara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb