OTP Bank şi Mastercard prezintă, în cadrul Festivalului Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de păsări

G.D.
Bănci-Asigurări / 9 august 2022

OTP Bank şi Mastercard prezintă, în cadrul Festivalului Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de păsări

OTP Bank România şi Mastercard prezintă, în premieră, în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de păsările din Delta Dunării, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, scurtmetrajul de tip documentar tratează problema dezvoltării nesustenabile a Deltei şi îşi propune să devină un mecanism de conştientizare şi educare a privitorilor cu scopul de a genera acţiuni pentru conservarea zonei.

Astfel, timp de 4 zile, 4 camere cu senzori de mişcare au fost amplasate în zone-cheie din Deltă, alese împreună cu Iliuţă Goean, ghid turistic al agenţiei Descoperă Delta Dunării, pentru a surprinde activitatea păsărilor. Acestea s-au activat doar la detectarea mişcările lor şi s-au oprit după 10 secunde de inactivitate. Tocmai din acest motiv, păsările pot fi considerate regizorii proiectului video, pentru că ele au fost cele care au decis seria de scene prezentate în film.

"Uneori filmele funcţionează ca un medicament, alteori ca un diagnostic. În cazul ultra-scurtmetrajului Birdville, cred că are puţin din amândouă. Satisfacţia noastră cea mai mare ar fi dacă, în urma vizionării lui, ne-am pune cu toţii întrebarea: Ei, bine! Şi eu ce pot să fac acum pentru Deltă? Este o invitaţie la reflecţie pe care o adresăm publicului larg prin intermediul unor vedete atipice - păsările din Delta Dunării", a declarat Attila Kelemen, director de Marketing şi Comunicare în cadrul OTP Bank România.

"Delta Dunării a pus România pe harta reţelei mondiale a biosferei şi este datoria noastră să o păstrăm acolo pentru viitoarele generaţii. Birdville oferă o perspectivă inedită asupra acestui colţ de lume, dar este şi un semnal de alarmă pe care îl tragem pentru protejarea unicităţii Deltei. La această misiune putem contribui cu toţii, prin propriile acţiuni sustenabile", a declarat Ioana Gorgăneanu, Head of Marketing and Communication Mastercard pentru România, Croaţia, Israel şi ţările din regiunea Balcanilor.

Poluarea provocată de turişti, ambarcaţiunile zgomotoase şi pescuitul necontrolat afectează biodiversitatea zonei. Website-ul de campanie www.birdville.ro prezintă celor interesaţi mai multe modalităţi prin care pot contribui la conservarea zonei Deltei.

Lansarea scurtmetrajului a avut loc în prima zi a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care se desfăşoară în perioada 8 - 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village şi Green Dolphin Camping. Filmul poate fi vizionat la cornerul OTP Bank, într-un mic spaţiu amenajat ca un cinema în aer liber, dar şi pe ecranul de cinema înaintea proiecţiilor filmelor din concurs, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb