"OTP" va plăti 125 de milioane de euro pentru subsidiara din Serbia a National Bank of Greece

Amalia Ionescu
Internaţional / 5 august 2017

"OTP" va plăti 125 de milioane de euro pentru subsidiara din Serbia a National Bank of Greece

National Bank of Greece (NBG) a anunţat ieri vânzarea afacerii sale din Serbia către "OTP" Serbia, subsidiara "OTP", cel mai mare creditor independent din Europa Centrală, informează Reuters.

NBG a evaluat tranzacţia la 125 de milioane de euro (147 milioane de dolari), care include "Vojvodjanska Banka", NBG Leasing şi un portofoliu de credite corporate în Serbia.

Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului şi reducerea prezenţei lor peste hotare.

Tranzacţia va majora indicele de adecvare Tier 1 al National Bank of Greece cu aproximativ 0,3 puncte procentuale şi va majora lichiditatea cu 280 de milioane de euro, a anunţat ieri al doilea grup bancar elen, potrivit Agerpres.

Şeful NBG, Leonidas Fragiadakis, a afirmat: "După 15 ani în care a înregistrat succes pe piaţa din Serbia, NBG îşi restructurează activitatea pentru a-şi îndeplini angajamentele faţă de autorităţile UE. Tranzacţia ne permite să ne concentrăm resursele în sprijinirea redresării economiei Greciei".

Tranzacţia este supusă spre aprobare băncilor centrale din Ungaria, Serbia şi Fondului de stabilitate financiară al Greciei (HFSF), care deţine 40% din NBG.

Luna trecută, grupul bancar "OTP" din Ungaria a ajuns la un acord privind achiziţionarea subsidiarei din România a National Bank of Greece - "Banca Românească". Pe lângă achiziţionarea băncii, cumpărătorul va rambursa şi un împrumut de 550 de milioane de euro pe care "Banca Românească" l-a luat de la NBG, ceea ce va majora nivelul lichidităţilor grupului.

Recent, Leonidas Fragiadakis, directorul general al National Bank of Greece, a anunţat că urmează să fie vândute mai multe active în Balcani, inclusiv operaţiunile din România.

"OTP" Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1.500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb