OVIDIU RAEŢCHI, DEPUTAT PNL: "Zgonea este cel care blochează filmarea voturilor anti-DNA în Camera Deputaţilor"

Diana Popescu
Politică / 26 aprilie 2016

Actualizare 12:54 Camera Deputaţilor: "Afirmaţiile făcute de domnul deputat Ovidiu Raeţchi despre interzicerea filmării votului pentru cererile de urmările penală, reţinere şi arestare venite de la DNA sunt nefondate"

Camera Deputaţilor a făcut câteva precizări legate de afirmaţia deputatului PNL Ovidiu Raeţchi cu privire la împiedicarea accesului jurnaliştilor la şedinţele de plen în care se votează cererile DNA.

Redăm integral precizarea Camerei Deputaţilor, remisă redacţiei:

"În legătură cu materialul preluat marţi, 26 aprilie, pe site-ul publicaţiei dumneavoastră, intitulat «Zgonea este cel care blochează filmarea voturilor anti-DNA în Camera Deputaţilor» care preia afirmaţia domnului deputat PNL Ovidiu Raeţchi cu privire la împiedicarea accesului jurnaliştilor la şedinţele de plen în care se votează cererile DNA, facem următoarele precizări:

1. În ştirea publicată de dumneavoastră domnul Raeţchi declară că «în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea este cel care vrea să îi împiedice pe jurnalişti să filmeze voturile pe cererile venite de la DNA». Afirmaţia acestuia este incorectă, deoarece după cum se poate vedea atât din înregistrarea publică, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, cât şi din stenograma şedinţei care este, de asemenea, publică, tot pe pagina de internet a instituţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor a corectat problema de procedură ridicată de domnul Radu Popa (deputat neafiliat) care semnala prezenţa camerelor de luat vederi în cele două balcoane ca fiind posibil contestabilă în cazul votului din 30 martie 2016.

2. Conform declaraţiilor publice făcute de Valeriu Zgonea, dar şi a Regulamentului privind acreditarea jurnaliştilor la Camera Deputaţilor, presa are acces la şedinţele de plen în spaţiile special amenajate. De asemenea, după cum menţiona şi preşedintele Camerei Deputaţilor în şedinţa amintită mai sus, Hotărârea Biroului permanent privind înfiinţarea Centrului media al Camerei Deputaţilor şi pentru modificarea Hotărârii Biroului permanent al Camerei Deputaţilor nr. 4/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind acreditarea jurnaliştilor la Camera Deputaţilor, în vigoare la această dată, stabileşte cu exactitate unde sunt situate aceste spaţii, inclusiv cele de la balcoanele din sala de plen.

În acest context, apreciem că afirmaţiile făcute de domnul deputat Ovidiu Raeţchi despre interzicerea filmării votului pentru cererile de urmările penală, reţinere şi arestare venite de la DNA sunt nefondate, incorecte şi neadevărate. Ca urmare, vă rugăm să faceţi cuvenitele precizări, pentru o cât mai corectă informare a cititorilor dumneavoastră".

(I.D.)

-----

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi consideră că între preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu există nicio diferenţă, punctând că Zgonea este cel care doreşte să blocheze filmarea voturilor pe cererile de ridicare a imunităţii venite de la DNA, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Lui Valeriu Zgonea i-a dispărut curajul de vineri când ameninţa că va demisiona din funcţiile din PSD dacă Liviu Dragnea nu pleacă de la şefia partidului şi acum aşteaptă, probabil, să treacă ziua de miercuri sperând că va scăpa nesancţionat pe linie de partid. De fapt, adevărul este că între el şi Liviu Dragnea nu există nicio diferenţă. Sigur, Liviu Dragnea este cel care refuză în mod aberant să plece de la conducerea PSD chiar dacă are o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi care l-ar obliga să facă acest pas. Dar să nu îl transformăm pe Valeriu Zgonea într-un martir care se luptă cu balaurii din PSD. Până la urmă, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea este cel care vrea să îi împiedice pe jurnalişti să filmeze voturile pe cererile venite de la DNA. Nu care cumva să vadă cetăţenii cine îi apără pe suspecţii de corupţie de DNA: Partidul Social Democrat! Mai mult, Zgonea a fost cel care a propus modificarea Regulamentului în acest sens", a spus deputatul PNL.

Raeţchi susţine că Zgonea vrea să suprime libertatea presei, ca şi Dragnea care a iniţiat celebra Lege a Defăimării.

"Cu alte cuvinte, Valeriu Zgonea vrea să suprime libertatea presei, aşa cum şi Liviu Dragnea a încercat, în trecut. Mă refer la celebra Lege a Defăimării, iniţiativă a preşedintelui PSD şi care - dacă ar fi fost adoptată - ar fi fost deosebit de periculoasă pentru libertatea de exprimare în presă, pe Facebook şi bloguri. Mai mult, discuţiile despre interzicerea filmării votului pe cererile de urmărire penală, reţinere şi arestare venite de la DNA au început după ce Cristian Rizea, coleg de partid cu Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea a fost salvat de procurori de către colegii parlamentari. Nu înainte ca jurnaliştilor să le fie îngreunată filmarea votului pe cererea sa de ridicare a imunităţii", a adăugat Raeţchi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb