Omul de afaceri Ovidiu Tender a ieşit, ieri , de la Direcţia de Cercetări Penale, la două ore după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au dispus punerea de îndată în libertate a acestuia. "Instanţa a reuşit să demonteze toate poveştile pe care le-au înşiruit timp de un an procurorii", a declarat Tender. În opinia sa, situaţia în care s-a aflat a fost cauzată" în primul rând de poveştile şi de minciunile procurorilor". Omul de afaceri spune că o să demonteze totul în instanţa de fond pentru că "s-a văzut clar că nici din rechizitoriu nu au putut (procurorii n.r) să spună o poveste coerentă, reală în acest caz".
Ovidiu Tender susţine că nu a adus niciun prejudiciu statului. "Nu este vorba de niciun prejudiciu adus statului. Se invocă o pagubă a mea către mine, eu fiind patron al unei societăţi şi patron al alteia. Practic, m-am furat eu pe mine, ceea ce consider că e o aberaţie", a declarat Ovidiu Tender.
Judecătorii CAB au dispus, ieri, înlocuirea arestării preventive a omului de afaceri cu măsura obligării de a nu părăsi ţara, pronunţându-se astfel pe recursul procurorilor faţă de hotărârea magistraţilor Tribunalului Bucureşti de sâmbătă de a respinge solicitarea de prelungire a mandatului de ares-tare pentru Ovidiu Tender. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a lui Ovidiu Tender pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare şi abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată. Inculpaţi în acelaşi dosar sunt şi Marian Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găureanu şi Bogdan Sălăjean.