Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat de IGPR în "cazul Godină"

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 17 februarie 2016

Actualizare 13:19 Femeia care l-a reclamat pe poliţistul Godină, demisie de la Autoritatea pentru Ordine Publică

Consilierul judeţean PSD, Luana Minea, şi-a dat demisia miercuri din cadrul Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică (ATOP) Braşov, iar PSD Braşov a anunţat că va analiza situaţia acesteia în Comisia de etică, după cazul semnalat de poliţistul Marian Godină, transmite corespondentul Mediafax.

"Doamna Luana Minea şi-a anunţat demisia din ATOP, iar în şedinţa de luna viitoare o vom lua în discuţie. Cred că este o măsură bună pentru că nu văd de ce numele ATOP trebuie să apară în această dispută a poliţiei. Faptul că eşti membru al ATOP nu trebuie să creeze un avantaj, dimpotrivă, îţi aduce o mulţime de obligaţii pe care fiecare dintre noi trebuie să le îndeplinească", a spus Carol Ambrus, preşedintele Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică Braşov.

De asemenea, organizaţia PSD Braşov, din care face parte Luana Minea, a anunţat că va analiza situaţia consilierului şi va decide în conformitate cu statutul PSD şi a Codului de Etică şi Conduită, iar, în funcţie de rezultat, poate să îi retragă sprijinul politic sau să o excludă din partid.

"În ceea ce priveşte scandalul public în care este implicată Luana Minea, consilier judeţean PSD, Biroul Permanent Judeţean al PSD Braşov va analiza situaţia creată şi va decide în conformitate cu statutul PSD şi a Codului de Etică şi Conduită. Organizaţia Judeţeană a PSD Braşov precizează că, potrivit statutului precum şi a Codului de Etică şi Conduită, membrilor de partid ale căror fapte contravin prevederilor celor două documente menţionate, li se va retrage sprijinul politic pentru funcţiile publice pe care le ocupă, iar sancţiunile pot merge până la retragerea calităţii de membru de partid", se arată într-un comunicat al PSD Braşov.

(I.D.)

--------

Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat de către Direcţia Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), care a efectuat verificări privind "posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul a şefilor profesionali" ai agentului şef Marian Godină, în legătură cu "presupuse intervenţii în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional", potrivit unui comunicat de presă.

"În data de 16 februarie 2016, ora 16,14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov a fost sesizat prin fax, de către Direcţia Control Intern din cadrul IGPR cu privire la faptul că, în urma verificărilor efectuate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, referitor la informaţiile apărute în mass-media în data de 16 02. 2016, în legătură cu agentul şef de poliţie Marian Godină, din cadrul Poliţiei municipiului Braşov-Serviciul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârşire a unor infracţiuni în legătură cu serviciul de către şefii profesionali ai poliţistului, constând în presupuse intervenţii, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancţionată contravenţional în data de 8 02.2016", se arată într-un comunicat, dat publicităţii, miercuri, de către prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Braşov, Florin Nicolae Postolache.

Rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, sesizarea sa fiind "înregistrată în evidenţa dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare", a precizat sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb