PARLAMENTARII AU VOTAT VACANTAREA POZIŢIEI Corneliu Moldoveanu eliberează scaunul de vicepreşedinte ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 septembrie 2014

Corneliu Moldoveanu eliberează scaunul de vicepreşedinte ASF

Corneliu Moldoveanu a fost demis din funcţia de vicepreşedinte pentru asigurări al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în urma votului din Parlament, de ieri.

"Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis vacantarea postului de vicepreşedinte pentru asigurări din cadrul ASF", ne-a declarat deputatul Gheorghe Ialomiţianu.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Comisiile de buget finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor aprobaseră revocarea lui Corneliu Moldoveanu din funcţie, întrucât acesta este urmărit penal, încă din luna martie, pentru trafic de influenţă.

Pe lângă postul lui Moldoveanu, parlamentarii trebuie să mai ocupe şi funcţiile de prim-vicepreşedinte şi de membru neexecutiv din Consiliul ASF, care în prezent sunt libere.

Se pare că, pentru postul de vicepreşedinte pentru asigurări ar urma să fie propus Cornel Coca Constantinescu. De asemenea, în piaţă, circulă zvonul că poziţia de prim-vicepreşedinte i-ar reveni lui Marius Vorniceanu, consilier la Curtea de Conturi, iar cea de ne-executiv doamnei Cătălina Sava, fost comisar CNVM.

La începutul lunii, Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, a declarat că a făcut, la Parlament, demersurile necesare pentru eliberarea din funcţie a lui Corneliu Moldoveanu.

Fostul vicepreşedinte ASF este urmărit penal în dosarul "Carpatica Asig", pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, respectiv complicitate la această infracţiune.

În acelaşi dosar a fost arestat şi fostul preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, care este acuzat că a întreprins demersuri pentru înlăturarea, din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, a lui Daniel Tudor care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi înlocuirea acestuia cu inculpatul Mîrzac Marian.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată, în aprilie 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

De atunci, Consiliul ASF a suferit numeroase modificări, pe fondul schimbărilor legislative, a incompatibilităţilor membrilor numiţi de Parlament cu funcţia, dar şi al arestărilor în dosare de corupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb