Parlamentarii PDL îşi somează Guvernul: Ori schimbaţi ce nu merge, ori vă dăm jos

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie 2010

Parlamentarii PDL îşi somează Guvernul: Ori schimbaţi ce nu merge, ori vă dăm jos

Parlamentarii PDL vor vota moţiunile simple ale opoziţiei şi chiar moţiunea de cenzură dacă Guvernul nu va face o remaniere serioasă, au declarat, pentru ziarul BURSA, surse parlamentare din PDL.

Sursele citate susţin că mai mulţi parlamentari nu sunt mulţumiţi doar cu remanierea vehiculată a miniştrilor Şeitan, Sandu, Berceanu şi Dumitru şi că vor o restrucutare a mai multor portofolii. Mai mulţi deputaţi ai PDL au optat pentru o analiză serioasă a şapte ministere. Unul dintre aceştia, deputatul PDL Mircia Giurgiu a susţinut că este necesară evaluarea a şapte miniştri: de la Sănătate (Attila Cseke), Educaţie (Daniel Funeriu), Agricultură (Mihail Dumitru), Mediu (Las-zlo Borbely), Apărare (Gabriel Oprea), Comunicaţii (Gabriel Sandu) şi Cultură (Kelemen Hunor).

Premierul Emil Boc era aşteptat aseară să prezinte celor două grupuri parlamentare ale PDL atât un raport privind activitatea fiecărui minister, cât şi un raport referitor la activitatea de ansamblu a Guvernului, după cum a anunţat liderul senatorilor PDL, Traian Igaş, citat de Mediafax.

Problema remanierii a încins spiritele şi înăuntrul Guvernului, nu doar în partid.

Ministrul Administraţiei şi Internelor,Vasile Blaga, i-a spus premierului Emil Boc, în şedinţa Guvernului de ieri, că miniştrii Muncii, Educaţiei şi Sănătăţii nu au cerut bani pentru programe privind descentralizarea şi eficacitatea economică, ceea ce va duce la pierderea fondurilor UE destinate acestor domenii.

Între timp, PSD, PNL şi PC au decis, ieri, să depună, în comun, moţiunea de cenzură a cărui scop este demiterea guvernului.

Social-democraţii au mai anunţat că vor depune şi o moţiune simplă pe Agricultură, a cărei scop este demiterea ministrului Mihail Dumitru.

În cazul în care guvernul va fi demis prin moţiunea de cenzură, liderii opoziţiei au convenit să formeze un guvern de criză, cu un program de guvernare redactat din timp, care ar putea să fie condus de un premier independent. Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă partidele de opoziţie mai au nevoie de susţinerea a 23 de parlamentari din arcul guvernamental.

Unde crapă Guvernul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb