ZIARUL BURSA

02 septembrie 2010
Ediţia din 15.08.2024
Piaţa de gaşcă

Piaţa de gaşcă

MAKEPiaţa de Capital / 2 septembrie 2010

Şase case de brokeraj intenţionează să ceară aplicarea votului cumulativ la Adunarea Generală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) convocată pentru 10/11 septembrie, când va fi stabilită lista preferaţilor Bursei la conducerea Depozitarului Central.

Fondul Proprietatea promite rezolvarea rapidă a contestaţiilor

Ş.C.Piaţa de Capital / 2 septembrie 2010

Soluţia la contestaţia depusă de KBC Securities şi Unicredit Caib faţă de rezultatul competiţiei pentru intermedierea listării Fondului Proprietatea urmează să fie comunicată la finele acestei săptămâni sau cel mult, la începutul săptămânii viitoare, au declarat, pentru ziarul BURSA, reprezentanţii Fondului.

Euro, la maximul ultimelor cinci săptămâni

IZABELA SÎRBUMacroeconomie / 2 septembrie 2010

Şedinţa de ieri a Guvernului, în care activitatea miniştrilor a fost pusă sub lupă, a avut până la urmă repercusiuni asupra monedei naţionale, în ciuda aşteptărilor analiştilor financiari consultaţi, la începutul săptămânii, de ziarul BURSA, BNR anunţând ieri un curs de referinţă de 4,2636 lei/euro, în urcare cu 0,39 de bani faţă de cursul de referinţă anunţat cu o zi în urmă.

Jurnaliştii de la "Realitatea Media", pe jar

VIVIANI MIRICĂMedia-Advertising / 2 septembrie 2010

Neplata salariilor restante pentru unii dintre jurnaliştii grupului "Realitatea Media" pare o poveste fără sfârşit. Fiecare zi este o "surpriză" pentru industria media, cu veşti noi de la angajaţii trustului, care încep să răbufnească, rând pe rând, şi să-şi incite colegii din grup la grevă, după ce nu şi-au mai primit banii de luni bune.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BCR a lansat primul portal imobiliar

BCR a lansat primul portal imobiliar

IZABELA SÎRBUBănci-Asigurări / 2 septembrie 2010 /

Banca Comercială Română (BCR) a lansat, ieri, primul portal imobiliar dedicat ofertelor de locuinţe ale partenerilor, agenţii şi dezvoltatori, reprezentanţii instituţiei propunându-şi pentru anul viitor o dublare a numărului de achiziţii de...

PIAŢA VALUTARĂ Cursul a ajuns la 4,2636 lei/euro

I.S.Bănci-Asigurări / 2 septembrie 2010 /

Leul a continuat să se deprecieze faţă de moneda unică, Banca Naţională a României (BNR) anunţând ieri un curs de referinţă de 4,2636 lei pentru un euro, în creştere cu 0,39 bani comparativ cu marţi, când euro a fost cotat la 4,2597 lei.

Burger King ia în considerare vânzarea operaţiunilor

F.A.Internaţional / 2 septembrie 2010

Reţeaua americană de restaurante fast-food Burger King, prezentă şi în România, are în vedere o posibilă vânzare a operaţiunilor şi a discutat în acest sens cu posibili cumpărători, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citată de Reuters.

Germania: Vânzările cu amănuntul continuă să scadă

F.A.Internaţional / 2 septembrie 2010

Vânzările cu amănuntul în Germania, prima economie europeană, au scăzut în mod surprinzător, în luna iulie, pentru a doua lună consecutivă, după ce au alimentat o creştere economică record în trimestrul al doilea, transmite Bloomberg, citat de...

Unde crapă Guvernul?

Unde crapă Guvernul?

F.A.Politică / 2 septembrie 2010

Ziarul BURSA a realizat un scurt bilanţ al activităţii miniştrilor Cabinetului Boc în cele nouă luni de mandat, în contextul mult discutatei remanieri guvernamantale. Prezentăm, în continuare, principalele obiective pe care miniştrii şi le-au...

Spania şi-a redus deficitul la 2,4% din PIB

F.A.Internaţional / 2 septembrie 2010

Deficitul bugetar al Spaniei s-a redus semnificativ în primele şapte luni din acest an, datorită majorării taxelor şi măsurilor dure de austeritate, a anunţat, miercuri, Ministerul de Finanţe de la Madrid, citat de AP.

Directorul "Argus": Uleiul se scumpeşte cu 15%

F.A.Companii / 2 septembrie 2010

Producătorii de ulei au în vedere majorarea preţului uleiului cu 15%, din această lună, ca urmare a scumpirii materiei prime, a declarat, la un post privat de televiziune, Vasile Leo, director la "Argus" Constanţa, citat de Agerpres.

GFK: Cumpărăturile casnice, în scădere cu 4%

A.T.Companii / 2 septembrie 2010 /

Consumul casnic de bunuri de larg consum a scăzut cu 4% în monedă naţională, în primele şase luni ale anului 2010, comparativ cu perioada similară a anului precedent, arată un studiu realizat de GfK.

Peste 100 de cereri de aderare pentru ARMO

E.O.Companii / 2 septembrie 2010 /

Asociaţia Romană a Magazinelor Online "ARMO" a atras, la numai două săptămâni din momentul lansării oficiale, peste 100 de cereri de aderare, fiind recunoscută ca asociaţie reprezentativă pentru mediul de comerţ online din România.

Profit of Cominco Bucharest drops by half

Ovidiu VRÂNCEANU ( Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 2 septembrie 2010

Turnover of Bucharest-based construction company Cominco, specializing in construction, dropped 9.6% YOY in the first semester, from 43.3 million lei in H1 2009 to 39.1 million le.

Gangs of the stock market

MAKE (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 2 septembrie 2010

Six brokerage firms intend to request the use of cumulative vote method at the General Shareholder Meeting of the Bucharest Stock Exchange (BSE) summoned for September 10th/11th, when the short list of favorites of the Exchange for the presidency...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo