Unităţile "iFond Financial România", sub valoarea din oferta publică

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2010

Prima valoare a activului net unitar al fondului "iFond Financial" România, calculată pentru data de 31 august 2010, a fost de 197,49 lei, faţă de o valoare de vânzare în oferta publică a fondului de 200 lei (la care s-a adăugat un comision de distribuţie de 2 lei), anunţă un comunicat al "Intercapital Invest".

Activul a fost influenţat de comisioanele aferente realizării investiţiilor iniţiale ale fondului, de cheltuielile curente ale fondului şi de evoluţia uşor descendentă a pieţei de capital (indicele BET a pierdut 3,1% de la data emisiunii fondului, 20 august 2010, până la sfârşitul lunii august), potrivit comunicatului.

"iFond Financial România" este un fond sectorial, administrat de "Intercapital Investment Management", divizia de administrare a "Intercapital Invest", şi înfiinţat printr-o ofertă publică derulată prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti în perioada 22 iulie - 11 august 2010.

Fondul a plasat activul său conform ţintelor prezentate în prospectul de emisiune, se mai arată în comunicat. Astfel, aproximativ jumătate din activul total al "iFond Financial România", respectiv un procent de 49,86%, era plasat în acţiuni ale Fondului Proprietatea, la 31 august 2010; 19,95% din activ era plasat în acţiunile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare (SIF), iar 15,15% din activ era plasat în acţiunile celor doi operatori bursieri, Bursa de Valori Bucureşti şi Sibex. De asemenea, fondul a plasat 9,89% din activ în acţiuni ale băncilor listate BRD - Groupe Societe Generale şi Banca Transilvania.

"Intercapital Invest" a depus la CNVM şi la BVB documentaţia completă în vederea listării "iFond Financial" la Bursă, operaţiune estimată a se finaliza în următoarele săptămâni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb