Mircea Vescan, "Armax Gaz": "Este normal ca Armax să aibă bani mai puţini"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 septembrie 2010

Mircea Vescan, "Armax Gaz": "Este normal ca Armax să aibă bani mai puţini"

Compania a început să caute ţiţei

Puţine indicii au apărut până acum privind planurile "Armax Gaz" Mediaş de a intra în afacerile de exploatare şi vânzare a gazului şi ţiţeiului autohton, după ce acţionarii societăţii au aprobat în Adunarea Generală din mai patru contracte pentru producţia şi vânzarea de gaze naturale cu o valoare cumulată de maximum 24 de milioane de euro.

În ciuda acestui lucru, Mircea Simion Vescan, preşedintele-director general al societăţii şi cel mai mare acţionar al ei, a spus, pentru ziarul BURSA, că primele demersuri au fost realizate, "Armax Gaz" începând să caute deja hidrocarburi pe care să le exploateze. Vescan îşi apără, însă, planurile şi promite că va dezvălui mai multe spre finele anului sau la începutul anului viitor.

"Este vorba despre unul dintre acele proiecte în care te bagi ştiind că poţi ori să câştigi, ori să pierzi. Eu, însă, voi câştiga, nu am niciun dubiu. Veţi şti mai multe la sfârşitul anului, va fi surpriza mea de final de an", a spus Mircea Vescan.

Deşi acesta susţine că "Armax" se resimte din cauza lipsei de angajament a mediului politic faţă de inves-tiţiile care ar trebui realizate în domeniul energetic, societatea a reuşit să îşi dubleze profitul în prima jumătate a anului, la 4,22 milioane de lei, comparativ cu 2,03 milioane de lei, cât a raportat în primele şase luni ale anului trecut.

Afacerile societăţii au sporit, în primul semestru al anului, cu 140% faţă de perioada similară din 2009, la 56,26 milioane de lei, pe fondul creşterii producţiei vândute cu 102,59%, se arată într-un raport transmis de reprezentanţii societăţii. Producţia vândută a fost de 43,21 milioane de lei.

În acelaşi timp, lichidităţile companiei au scăzut cu 12,6 milioane de lei, ajungând la 18,81 milioane de lei. Mircea Simion Vescan spune că reducerea lichidităţilor companiei este normală, având în vedere demersurile făcute de companie, şi că nu are de gând să mai propună o nouă majorare de capital în perioada următoare.

"Este normal să avem mai puţini bani pentru că începem să căutăm hidrocarburi. Vreau să fiu printre puţinii români care exploatează gaze şi petrol pe pământul patriei", a precizat Vescan, care, de-a lungul timpului, a atras atenţia că tot mai multe companii străine exploatează resursele autohtone.

Atât veniturile, cât şi cheltuielile din exploatare ale societăţii au avut o evoluţie ascendentă în prima jumătate a anului. Astfel, veniturile din exploatare au urcat la 56,26 milioane de lei, de la 23,43 milioane de lei, cât erau la finele lunii iunie 2009. În acelaşi timp, cheltuielile din exploatare ale societăţii au ajuns la 63,21 milioane de lei, comparativ cu 33,9 milioane de lei, cât au fost în prima jumătate a lui 2009. "Armax Gaz" a obţinut un profit din exploatare de circa 4 milioane de lei, comparativ cu 79.297 de lei, cât obţinuse în primele şase luni ale anului trecut.

Veniturile financiare ale companiei s-au diminuat aproape la jumătate, fiind de 1,14 milioane de lei, în timp ce cheltuielile financiare au crescut de la 48.212 lei, cât erau la finele lunii iunie 2009, la 14.971 de lei, la 30 iunie 2010. Societatea a obţinut circa un milion de lei din activitatea financiară.

"Armax Gaz" are o capitalizare bursieră de 84,6 milioane de lei, potrivit preţului de 0,145 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Mircea Simion Vescan are o participaţie de 39,42% din acţiunile ARAX.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb