Fed: China Investment Corporation poate deţine 10% din Morgan Stanley

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 septembrie 2010

Banca centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a aprobat, marţi, cererea depusă de China Investment Corporation (CIC) pentru a deţine un pachet de până la 10% din drepturile de vot la banca americană de investiţii Morgan Stanley, transmite AFP, potrivit Agerpres. Boardul Fed a precizat că CIC, un fond suveran înfiinţat de guvernul chinez pentru a-i investi rezervele valutare, este liber să preia un pachet de până la 10% din Morgan Stanley, adăugând că CIC a promis că nu va încerca să controleze modul în care este condusă firma americană.

CIC deţine, în prezent, un pachet de 2,49 de procente din acţiunile cu drept de vot ale Morgan Stanley, acţiuni pe care le-a achiziţionat în 2009. Fondul chinez are nevoie însă de autorizaţia Fed pentru a-şi majora participaţia până la 10 procente, după ce o serie de investiţii în valoare de aproximativ cinci miliarde de dolari în obligaţiuni Morgan Stanley au fost convertite în acţiuni cu drept de vot la începutul acestei luni.

"În urma analizei tuturor faptelor, boardul a aprobat cererea CIC de a prelua până la 10% din drepturile de vot ale Morgan Stanley", a anunţat Federal Reserve într-un comunicat. "Boardul a ajuns la concluzia că CIC nu va dobândi controlul şi nici nu va avea capacitatea de a influenţa Morgan Stanley", se mai arată în comunicat.

Guvernul chinez a creat China In­vestment Corporation în anul 2007 cu scopul de a investi peste hotare o parte din rezervele valutare masive ale Chinei, care la finele lunii iunie se ridicau la nivelul record de 2.454 miliarde de dolari. În prezent CIC are investiţii în valoare de aproximativ 300 miliarde de dolari. Comparativ, Morgan Stanley, cu sediul la New York, are active de aproximativ 626 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb