BVB Avans de 0,24% pentru indicele BET-FI

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 septembrie 2010

Avans de 0,24% pentru indicele BET-FI

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la 8,08 milioane de lei, menţinându-se constantă faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate marţi.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri pe "minus", cu piederi de până la 0,53%.

Sectorul SIF a fost câştigătorul pieţei, după ce a reluat aprecierile, consemnând creşteri de până la 0,24% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a ajuns, în prezent, la 21.810 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,30%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.057 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a pierdut 0,53%, până la 2.959 de puncte.

Acţiunile \"BRD - Groupe Societe Generale\" (simbol BRD) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 1,28 milioane lei, în total fiind transferate 112.590 de acţiuni. Cotaţia de referinţă a scăzut la 11,4 lei/acţiune.

Acţiunile SIF2 "Moldova" s-au apreciat în schimb cu 0,96%, la 1,05 lei/titlu, în urma unor transferuri de 1,01 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni SIF3 "Transilvania" au însumat un milion de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de "OMV Petrom" Bucureşti, care au marcat o scădere de 0,31%, până la 0,325 lei/unitate, pe fondul unui rulaj de 0,46 milioane de lei.

Cele mai performante acţiuni în luna august, respectiv cele ale "Bursei de Valori Bucureşti" (simbol BVB), au marcat ieri o apreciere de 2,3%, ajungând la 35,6 lei/unitate.

Cele mai mari corecţii din şedinţa de ieri au fost consemnate de către acţiunile "Electroputere" Craiova (simbol EPT), care au scăzut cu 4,76%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb