PARLAMENTUL A VALIDAT NOUL CONSILIU DE ADMINISTRAŢIE AL BNR: Stabilitatea, misiune dificilă pentru noua conducere a Băncii Centrale

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2009

Mugur Isărescu, reconfirmat guvernator al Băncii Naţionale a României.

Mugur Isărescu, reconfirmat guvernator al Băncii Naţionale a României.

Conducerea Băncii Naţionale a României pentru următorii cinci ani, propusă de Comisiile de buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat, a fost aprobată, ieri, prin votul parlamentarilor, cu 251 de voturi pentru şi 42 împotrivă.

Astfel, Mugur Isărescu rămâne în fruntea Băncii Centrale, iar Florin Georgescu primeşte un nou mandat de prim-viceguvernator.

Surpriza strecurată pe lista propunerilor, politicianul liberal Bogdan Olteanu, a iscat în rândul reprezentanţilor PD-L un val de nemulţumiri, aceştia susţinând că nu se poate ca un om lipsit de experienţă în domeniul economic să ajungă în "fruntea BNR". Această opinie, deşi împărtăşită de foarte mulţi analişti şi intens mediatizată, nu a avut niciun efect, Bogdan Olteanu obţinând ieri funcţia de viceguvernator al BNR.

Principalul obiectiv, adoptarea monedei euro

Mugur Isărescu a declarat, ieri, că noul consiliu, care îşi va începe activitate în perioada următoare, are din mai multe puncte de vedere o sarcină grea, demarând într-o perioadă dificilă. "Consiliul are o majoritate care asigură continuitatea", a spus domnul Isărescu, adăugând: "Aceasta, împreună cu proaspăt veniţii, va trebui să asigure stabilitatea financiară, stabilitatea preţurilor, sănătatea monedei, a creditului şi a circuitului monetar".

Principalul obiectiv strategic al noului consiliu este adoptarea monedei europene în 2014-2015, potrivit guvernatorului: "Cred că, în ciuda dificultăţilor prezentului, este un obiectiv ambiţios, dar realizabil, care poate fi catalizatorul eficienţei politicilor macroeconomice".

Mugur Isărescu a ţinut să-şi arate aprecierea pentru fostul Consiliu al BNR, care "prin coeziune, profesionalism şi echilibru a reuşit să îndeplinească câteva dintre obietivele importante legate de intrarea României în Uniunea Europeană, cum ar fi, spre exemplu, liberalizarea contului de capital, într-o perioadă cu multe capcane".

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României

Mugur Isărescu - preşedintele consiliului de administraţie şi guvernator al BNR

Florin Georgescu - vicepreşedinte CA şi prim-viceguvernator

Bogdan Olteanu - membru CA şi viceguvernator

Cristian Popa - membru CA şi viceguvernator

Dinu Marin - membru CA

Nicolae Dănilă - membru CA

Virgiliu Stoenescu - membru CA

Agnes Nagy - membru CA

Napoleon Pop - membru CA

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Descurcarea itelor cu privire la structura ca al bnr (inclusiv in ceea ce-l priveste pe neo- si neavenitul bogdan olteanu, o alta madam ene!) poate fi explicata extrem de simplu: pozitia adoptata de croitoru versus deciziile de politica monetara ale bnr (o somitate in domeniu, si nu numai!) a contravenit deseori pozitiei oficiale! Lasat fara sprijinul guvernatorului, evident n-a mai avut sanse! Nu-i asa domnule Isarescu? de fapt, tractir v-ati dorit si asta aveti! Pacat de prim-vice si de celalalt vice-!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb